Informare privind desfășurarea celei de a doua probe scrise din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie 2023) în județul Alba

Comunicat de presă

La proba scrisă la matematică sau istorie a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie 2023 au fost prezenți 2055 de candidați din județul Alba din cei 2111 înscriși – 650 la istorie și 1405 la matematică. Proba s-a desfășurat astăzi, 27 iunie, în 7 centre din județul Alba. Nu participat 56 de candidați.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.
Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:
• miercuri, 28 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării
• joi, 29 iunie – Limba și literatura maternă..
Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 12:00.
Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie.
În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

BIROUL DE PRESĂ AL ISJ ALBA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *