Premiile Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România – laureații anului editorial 2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Sâmbătă, 29 octombrie 2022, în organizarea Consiliului Județean Alba, a Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, la Alba Iulia au fost decernate Premiile Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, pentru anul editorial 2021.

Juriul care a analizat activitatea literară a scriitorilor și care a stabilit premiile ediției a fost format din: Cornel Nistea, președintele filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și președinte al juriului, scriitorul Aurel Pantea și conf. univ. dr. Georgeta Orian.

Laureații Premiilor Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România pentru anul editorial 2021 sunt: Premiul Cartea Anului – Mircea Stâncel și Mihai Barbu, Premiul Opera Omnia – Mariana Pândaru, Ana Ardeleanu, Premiul pentru poezie – Constantin Stancu, Premiul pentru proză – Ladislau Daradici, Premiul pentru eseu – Gabriel Petric, Premiul pentru eseu filosofic – George Remete, Premiul pentru literatură pentru copii – Rodica Gabriela Chira, Premiul pentru critică literară – Ironim Muntean.

Proiectul Premiile Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din Româniaeste organizat anual de către Consiliul Județean Alba, Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *