DIALOGUL CULTURILOR – ÎNTRE TRADIŢIE ŞI MODERNITATE, Ediţia a XXIII-a, Alba Iulia, 7 – 8 iunie 2024

INVITAȚIE

CONFERINȚA ŞTIINŢIFICĂ națională cu participare internațională

DEPARTAMENTUL DE LITERE din cadrul Facultății de Istorie, Litere și Științe ale Educației, prin CENTRUL DE CERCETĂRI FILOLOGICE ŞI DIALOG MULTICULTURAL (Director: Prof. univ. dr. Diana Câmpan), vă invită la CONFERINȚA ŞTIINŢIFICĂ NAȚIONALĂ CU PARTICIPARE INTERNAȚIONALĂ „DIALOGUL CULTURILOR – ÎNTRE TRADIŢIE ŞI MODERNITATE, Ediţia a XXIII-a, Alba Iulia, 7-8 iunie 2024, organizată în colaborare cu University of East Sarajevo, Pale Faculty of Philosophy și cu sprijinul Consiliului Județean Alba.

Deschiderea oficialăa conferinței va avea locvineri, ora 9.00, în Aula Micăa Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (clădirea C, etaj 1).

În acest an, conferința plenară invitată va fi susținută de către doamna Conf. univ. dr. Emanuela Ilie, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, având tema: Răni, discursuri, terapii. Imaginarul traumei în proza postcomunistă (vineri, 7 iunie, orele 9:30-10:30; intrarea este liberă).

La Conferința DIALOGUL CULTURILOR – ÎNTRE TRADIŢIE ŞI MODERNITATE din acest an participă, cu lucrări științifice, peste 70 de cadre didactice universitare, cercetători și doctoranzi în domeniul Filologie, din țară și din străinătate, lucrările fiind susținute în cadrul secțiunilor: LITERATURĂ ȘI STUDII CULTURALE, STUDII DE LIMBA ROMÂNĂ; STUDII DE LITERATURĂ ȘI LINGVISTICĂ (ÎN LIMBA ENGLEZĂ); STUDII DE LIMBĂ, LITERATURĂ, TRADUCTOLOGIE (ÎN LIMBILE FRANCEZĂ ȘI SPANIOLĂ); STUDII DE ȘTIINȚELE EDUCAȚIEI; STUDII DE ȘTIINȚELE EDUCAȚIEI ȘI DIDACTICA LIMBII ROMÂNE CA LIMBĂ STRĂINĂ.

Și-au anunțat participarea, alături de filologii albaiulieni, specialiști în domeniul științelor umaniste de laInstitutul „Titu Maiorescu” – Filiala din Timișoara a Academiei Române, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea din Craiova, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, precum și de la instituții prestigioase din mediul preuniversitar. Evenimentul se bucură și de participarea unor specialiști internaționali, de la universități din Bosnia și Herțegovina, Polonia, Spania, Finlanda, Slovacia și Belgia.

Tot în cadrul Conferinței, vor avea loc masa rotundă și workshop-ul online:Cruciada copiilor – o perspectivă transculturală (ficțiuni, limbaje artistice în dialog, oferta transmedialității) – proiect al Centrului de Cercetări Filologice și Dialog Multicultural; coordonator și moderator: Conf. univ. dr. Georgeta Orian.

La deschiderea evenimentuluise va organiza un stand de carte, cu publicații (din domeniul Filologie) ale Editurii Æternitas a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, și va avea loc prezentarea revistei științifice „Annales Universitatis Apulensis. Series Philologica”, nr. 24/tomurile 1-2/2023, revistă editată de Centrul de Cercetări Filologice și Dialog Multicultural, publicație acreditată CNCS în categoria B și indexată internațional în bazele de date ERIH PLUS, CEEOL, EBSCO.

Organizatorii evenimentului vă invită și vă așteaptă, cu drag, să ne fiți alături!

Alte detalii: https://www.uab.ro/centre/27-centrucfdm/postari/609-centrucfdm-evenimente/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *