ÎNTREG SISTEMUL DE ILUMINAT PUBLIC DIN SEBEȘ, LANCRĂM, PETREȘTI ȘI RĂHĂU VA FI MODERNIZAT PRIN PROIECTE CU FINANȚARE NERAMBURSABILĂ

ÎNTREG SISTEMUL DE ILUMINAT PUBLIC DIN SEBEȘ, LANCRĂM, PETREȘTI ȘI RĂHĂU VA FI MODERNIZAT PRIN PROIECTE CU FINANȚARE NERAMBURSABILĂ. A FOST DEPUSĂ CEREREA PENTRU ULTIMA ZONĂ ABORDATĂ: 52 DE STRĂZI ȘI UN CARTIER DE BLOCURI

Municipiul Sebeș continuă demersul de modernizare și eficientizare a rețelei de iluminat public din municipiu prin accesarea de fonduri nerambursabile prin Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public derulat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului de Mediu, al cărui obiectiv este sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public prin creșterea eficienței energetice a sistemelor de iluminat public.

„Valoarea totală a noului proiect este de 3.712.889,52 lei, iar finanţarea nerambursabilă se acordă în procent de 100% din cheltuielile eligibile ale obiectivului de investiţie. Zonele urbane vizate pentru modernizarea iluminatului public sunt: Cartierul Lucian Blaga, 24 Ianuarie, Bistrei, Cântarului, Cetății, Ciocârliei, George Coșbuc, Ion Creangă, Ion Luca Caragiale, Mihai Eminescu, Mihai Viteazu, Miorița, Nicolae Iorga, Patria, Piața Libertății, Plevnei, Răchitei, Radu Stanca, Râului, Spicului, 8 Aprilie, Avram Iancu, Barbu S. Delavrancea, Cânepiști, Cibanului, Crișan, Florilor, Gării, Grivița, Iezerului, Lemnarilor, Luncile Prigoanei, Miraj, Morii, Oașa, Ogorului, Mihail Sadoveanu, Pădurenilor, Primăverii, Progresului, Sălane, Salcâmului, Secașului, Stejarului, Viitorului, Industrie Mică, Lungă, G. Schweighofer, Nicolae Bălcescu, Decebal, Lotrului, Tudor Vladimirescu, Vânători” a precizat primarul Sebeșului, Dorin Nistor.

Proiectul presupune achiziţionarea şi instalarea de corpuri de iluminat cu LED cu eficienţă energetică ridicată, precum și achiziţionarea şi instalarea sistemului de telegestiune care permite reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţie. Vor fi înlocuite corpurile de iluminat vechi și neperformante cu unele construite în baza noilor tehnologii, mai eficiente, mai economice și mai puțin poluante. Se va realiza completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED în situaţiile în care stâlpii de pe tronsonul respectiv nu sunt echipaţi cu corpuri de iluminat sau acestea sunt deteriorate sau nefuncţionale, precum și completarea sistemului de iluminat existent în sectoarele în care acesta este deficitar.

Cele mai importante rezultate ale punerii în practică a proiectului sunt: reducerea consumului anual de energie primară în iluminat public cu 55%; reducerea poluării prin scăderea cantității de gaze cu efect de seră degajate odată cu diminuarea consumului de energie electrică și îmbunătățirea calității iluminatului public.

Prin acest demers este abordată și ultima zonă a municipiului, astfel încât întreg sistemul de iluminat public din municipiul Sebeș și localitățile aparținătoare Lancrăm, Petrești și Răhău să fie modernizat în cadrul mai multor proiecte cu finanțare nerambursabilă sau de la bugetul local. Concret, în procent de 30% lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public au fost finalizate, 20% se află în curs de realizare, iar pentru restul – Municipiul Sebeș are depuse cereri de finanțare nerambursabilă eligibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *