Final de sezon pentru sportivii secției de orientare de la CS Unirea Alba Iulia. Ionuț Zincă a obținut alte două titluri de campion național

La finalul săptămânii trecute, la Arad, au fost decernate ultimele medalii naționale de către Federația Română de Orientare, pentru anul competițional 2022.

Cea mai incitantă competiție a sezonului, Campionatul național de Orientare pe timp de Noapte, l-a avut din nou în prim plan pe uniristul Ionuț ZINCĂ care s-a impus categoric terminând cursa seniorilor cu timpul de 58’ 36” (58 de minute și 36 de secunde).

Podiumul a fost completat de Barkasz Daniel (CSU Craiova) cu timpul de 62’ 37”, respectiv de Szocs Attila (CS Orienter Tg. Mureș) cu timpul de 66’ 55”. Pe locul 4 s-a clasat celălalt sportiv al CS Unirea Alba Iulia, Tamas BOGYA care a încheiat cursa la doar 21 de secunde de podium.

Tot la Arad a avut loc și ultima etapă din Campionatul Național de Sprint Urban (cea de-a 4-a) la finalul căreia au fost întocmite clasamentele pe puncte și decernate medaliile aferente.

Ionuț ZINCĂ a încheiat această etapă pe locul 4, dar datorită victoriilor din etapele cu numărul 2 și 3, s-a clasat pe primul loc în clasamentul general și astfel a devenit campion național al probei. Sportivul unirist a totalizat 62 de puncte fiind urmat în clasament de Vădean Cătălin (CS Electrosistem Baia Mare) – 58 de puncte, respectiv Vigh Lorand (CS TranSilva Cluj) – 40 de puncte.

Primele 3 etape din această probă s-au desfășurat la Cluj-Napoca, Brașov respectiv Baia Sprie.

La finalul sezonului competițional, bilanțul secției de Orientare din cadrul CS Unirea Alba Iulia pe anul 2022 include 6 medalii de aur la Campionatele Naționale plus 1 medalie de aur și una de argint la Campionatele Europei de Sud Est, toate la Seniori.

”Ionuț ZINCĂ, cel care va reprezenta România și CSA Steaua la Campionatul Mondial de Alergare Montană, în perioada 3-6 noiembrie, în Thailanda, a dovedit și în acest an că rămâne cel mai valoros sportiv în ramura Orientare din România”, Marius Anghel – responsabil secție Orientare.

CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări sportivilor și instructorilor, respectiv mulțumiri Ministerului Sportului, Consiliului Județean Alba și Primăriei Alba Iulia pentru sprijinul financiar oferit în acest an!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *