Kiwi.com: O vară plină de vacanțe pentru români. Pe unde au călătorit?

Numărul rezervărilor făcute pe Kiwi.com pentru vacanțe în timpul verii a crescut cu peste 150% față de numărul rezervărilor pentru vara trecută

Cele mai populare destinații estivale au fost orașele din Europa

Mulți români au preferat să rezerve city break-uri last-minute, chiar și vara

Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, oferă date despre preferințele românilor care și-au rezervat vacanțe pe timpul verii prin platformă. Conform datelor Kiwi.com, numărul de rezervări făcute de români pentru lunile iunie, iulie și august ale acestui an a crescut cu peste 150% față de numărul rezervărilor pentru vara anului 2021.

Principalele 5 țări în care românii și-au petrecut concediile estivale anul acesta au fost Italia, Spania, Regatul Unit, Germania și Grecia, cu mici diferențe față de preferințele verii trecute. Turiștii români au vizitat multe orașe europene vara aceasta, cele mai multe rezervări prin Kiwi.com fiind pentru sejururi în Londra, Milano, Roma, Bruxelles și Paris, dar și Viena, Dublin sau Barcelona. Cei mai mulți români au plecat în afara țării de pe aeroportul din București.

În ceea ce privește planificarea călătoriilor, conform datelor Kiwi.com, deși 30% dintre români și-au făcut planuri din timp și au făcut rezervări cu 3 săptămâni și cu până la 2 luni în avans, cei mai mulți au preferat rezervări last-minute pentru city break-uri, astfel că 19% au făcut rezervări cu până la 3 zile în avans, iar alți 17% și-au rezervat vacanțele cu 1-2 săptămâni în avans. Mai mult de jumătate dintre românii care și-au planificat vacanțele de vară prin Kiwi.com au ales sejururi mai lungi, 32% dintre ei au preferat să petreacă 1-2 săptămâni în concediu, iar 29% au făcut rezervări pentru 4-6 zile – cu toate acestea, 30% dintre turiștii români au fost în city break-uri de cel mult 3 zile.

Într-o vară anevoioasă pentru turiștii de pretutindeni, conform datelor Kiwi.com, românii au anulat doar 4% din rezervări, similar cu vara anului 2021. În mod curios, numărul românilor care au făcut rezervări doar dus a fost de două ori mai mare ca al celor care au rezervat călătorii dus-întors. În plus, în ceea ce privește rezervările făcute de români prin Kiwi.com, 59% dintre acestea au fost făcute de bărbați, iar 41% de femei.

Tuturor europenilor pare să le fi lipsit călătoritul pe timpul verii: numărul de vacanțe de vară rezervate pe Kiwi.com a crescut cu peste 230% față de aceeași perioadă a anului 2021. În general, cele mai populare destinații au fost Italia, Spania, Regatul Unit, Grecia și Franța. Orașele pentru care s-au făcut cele mai multe rezervări au fost Londra, Milano, Barcelona, Roma și Paris, însă o privire mai atentă la aeroporturile de destinație ale europenilor arată o preferință pentru insulele și porturile mediteraneene.

*Datele privind rezervările pe Kiwi.com sunt extrase în perioada 1 ianuarie – 31 august pentru călătoriile efectuate între 1 iunie – 31 august ale fiecărui an.

Despre Kiwi.com

Kiwi.com este una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, cu sediul în Republica Cehă și cu peste 1500 de angajați la nivel global. Algoritmul inovativ Virtual Interlining al Kiwi.com oferă utilizatorilor posibilitatea de a combina zboruri de linie cu cele low-cost într-un singur itinerariu.
Kiwi.com înregistrează zilnic 2 miliarde de verificări ale costurilor, analizând 95% din informațiile globale de zboruri pentru a oferi clienților opțiuni de rute și costuri pe care alte motoare de căutare nu le găsesc.

Pe site-ul Kiwi.com sunt efectuate zilnic 100 de milioane de căutări și vânzări de peste 50.000 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *