Peste 1000 de copii din așezămintele sociale și educaționale din cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, sărbătoresc Luna pentru viață

Comunicat de presă

În prima săptămână a lunii martie, (1-8 martie) tinerii și copiii, împreună cu cadrele didactice, educatorii, voluntarii și preoții coordonatori au desfășurat activități prin care au fost încurajați să își exprime dragostea și recunoștința în mod creativ, prin cuvinte, elemente grafice și culoare.

Copiii au realizat activități de grup cu scopul conștientizării lucrurilor care sunt cu adevărat importante în viață, prin promovarea valorilor precum: familia, integritatea morală și respectul reciproc. ”Linia vieții”, una dintre cele mai reprezentative activității desfășurate, prin care copiii au menționat cele mai semnificative momente din viața lor. La sfârșitul activității, fiecare a împărtășit cu cine locuiește, de cine se simt cel mai apropiat și cum se văd ei ca viitori părinți.

Totodată, cu ocazia zilei de 8 martie, toți copiii și tinerii au confecționat, în cadrul fiecărei școli și fiecărui centru, felicitări dedicate mamei cu mesajul ”Mamă, îți mulțumesc că m-ai născut!”. Aceștia și-au exprimat sentimentele pe hârtie prin mici texte adresate mamei, dar și prin desene colorate specifice. Pe tot parcursul activităților copiii, au purtat tricouri inscripționate cu mesajul ”La mulți ani, mami!”.

Pe parcursul lunii martie, copiii din Centrele de zi ale Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și cei din cadrul proiectului Prin educație spre vocație!, participă la activități dedicate vieții.

În cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 16 Centre „Școală după Școală”, în care sunt ocrotiti peste 1000 de copii. Aceste așezăminte funcționează sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale. De asemenea Proiectul „Educație spre Vocație!” este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschool Norvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *