Aplicația InfoCons îți arată acum și alergenii!

Aplicația InfoCons pune la dispoziția consumatorilor posibilitatea de a scana eticheta produselor pe care vor să le consume sau sa le achizitioneze pentru a afla instant: numărul aditivilor alimentari, cantitatea de sare și de zahăr, ingredientele care se regăsesc în produsele respective, dar și alergenii. Aceste informații, disponibile în română și engleză, ajută la achiziționarea produselor în cunoștință de cauză.

           Cu ajutorul Aplicației InfoCons, consumatorii pot afla rapid și ușor informații utile despre produsele pe care vor să le achiziționeze sau pe care le au deja în casă! Prin scanarea codului de bare, aplicația GRATUITĂ InfoCons redă într-o fracțiune de secundă:

  • Alergenii
  • Cantitatea de zahăr;
  • Cantitatea de sare;
  • Tipurile si numericul de E-uri (aditivi alimentari);
  • Caloriile
  • Distanța de alergare, mers sau pedalat după consumarea produsului respectiv.

În cazul în care produsul scanat conține alergeni, atunci consumatorii vor fi informați cu privire la denumirea,  numarul si tipul acestora. Alergenii apar instant în urma scanării codului de bare și sunt delimitați într-o secțiune marcată cu culoarea roșie, pentru a fi ușor de remarcat. Ținând cont că unele realcții alergice pot provoca probleme grave, această secțiune din cadrul Aplicației InfoCons este una indispensabilă.

   Aplicația GRATUITĂ InfoCons, aduce în atenția consumatorilor alertele pentru siguranța alimentelor, actualizate în funcție de apariția acestora. Astfel, fie că sunt în supermarket sau acasă, consumatorii pot evita achiziționarea/ consumarea unui produs regăsit în alertele pentru siguranța alimentară din cadrul Aplicației InfoCons.

        Pe lângă aceste opțiuni, Aplicația InfoCons ofera accesul rapid la  numerele utile de urgență:  Ambulanță, Poliție, Pompieri, Protecția Consumatorului sau Protecția Copilului prin butonul de SOS – denumire pe care o poartă și secțiunea cu numere de urgență din cadrul aplicației- pe care consumatorii îl pot apăsa la nevoie. Aceste numere de urgență se regăsesc în secțiunea SOS din cadrul Aplicației InfoCons.

Ușor de folosit și disponibilă în mod GRATUIT pentru orice sistem de operare – IOS, Android sau Huawei, Aplicația InfoCons poate fi descărcată rapid accesând: https://infocons.ro/aplicatia-infocons/?referer=infocons-home

Pentru IOS:

Pentru Android:

Pentru Huawei:

Sorin Mierlea„Alergenii,  noua problemă care se acutizează pe zi ce trece la nivel global, atât petru copii, dar și pentru adulți, iar acest lucru face ca atenția consumatoului să fie îndreptată mult mai activ și imperativ în identificarea posibililor alergeni din ceea ce cumpărăm și ceea ce consumăm. InfoCons te ajuta, pentru prima oară, printr-un procedeu creativ si inovativ în identificarea și atenționarea cu privire la aditivii conținuți în produsele scanate. Având aplicația GRATUITĂ InfoCons, poți să decizi tu pentru tine, pentru copiii tăi și pentru persoanele dragi ce cumperi, dar mai ales cum să cumperi când spectrul problemelor alergenilor este tot mai prezent. ”

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons

Sorin Mierlea
InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *