Şcoala gimnazială „Singidava” Cugir va reprezenta Alba la Faza Naţională a concursului „Sanitarii Pricepuţi”

COMUNICAT DE PRESĂ


Şcoala gimnazială „Singidava” Cugir, sub coordonarea doamnei prof. Stela Predescu, a câştigat faza judeţeană a concursului Sanitarii Pricepuţi la categoria şcoli gimnaziale şi va reprezentajudeţul nostru la Faza naţională din 19-24 iulie 2019.

La categoria Licee, câştigătorii locului 1 au fost reprezentaţi de elevii Liceului Teoretic „Petru Maior”Ocna Mureş, îndrumaţi de doamna prof. Hosu Mihaiela.

Reprezentarea la nivel naţional se realizează în mod alternativ, anul acesta participând echipajele de gimnaziu.

În anul 2019, la fazele zonale au participat 31 de unităţi de învăţământ, reprezentate de 31 echipaje de elevi din ciclul gimnazial şi liceal (6 membri/echipaj), însumând 186 de copii din principalele zone ale judeţului Alba: Alba Iulia, Aiud, Sebeş, Câmpeni, Cugir, Blaj şi Ocna Mureş.

Câştigătorii locurilor 1 de la fazele zonale, au participat la faza judeţeană, care a avut loc în data de 10 iunie 2019, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia.

Aducem mulţumiri instituţiilor colaboratoare şi reprezentanţilor participanţi la eveniment: Direcţia de Sănătate Publică Alba – doamna Szekely Eniko, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al Judeţului Alba – doamna Liliana Blăjan, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba – dl. ag. Flaviu Cristea pentru suportul acordat, precum şi doamnei director prof. Popa Jana de la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia pentru găzduirea acestei competiţii.

Copiii au fost premiaţi cu produse igienico-sanitare, dulciuri, rechizite, agende, brelocuri şi diplome.

Aducem menţiunea că şi anul acesta Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba a asigurat premierea tuturor elevilor în toate etapele concursului.

O implicare aparte a avut-o personalul medical cu care Crucea Roşie lucrează atât pentru buna funcţionare a acestui concurs cât şi în alte proiecte din sectorul medical, precum şi reprezentanţii subfilialelor de Cruce Roşie din judeţ, care ne-au sprijinit în organizarea etapelor zonale, motiv pentru care le mulţumim tuturor.

În calitate de organizatori ai acestui concurs de peste 55 de ani, avem o deosebită apreciere pentru toţi copiii participanţi şi cadrele didactice îndrumătoare, ale căror eforturi au fost evidenţiate prin rezultatele obţinute şi o implicarea serioasă.

Prin faptul că elevii aleg în fiecare an să cunoască cât mai multe lucruri despre PRIMUL AJUTOR pentru scopul nobil de a-şi ajuta colegii, membrii familiei sau pe orice om care se află într-o situaţie de risc, avem convingerea că prin acest concurs, Crucea Roşie pune bazele unei educaţii temeinice în domeniul sanitar şi medical, cu rezultate pe termen lung.

DIRECTOR,

Adrian Ionel Duşa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *