MUNICIPIUL SEBEȘ ACHIZIȚIONEAZĂ UN SISTEM PERFORMANT AUTOMAT DE MONITORIZARE A CALITĂȚII AERULUI


Municipiul Sebeș a demarat procedura de achiziție a unui sistem automat de monitorizare a calității aerului de pe raza UAT Sebeș. Acesta va monitoriza principalii poluanți rezultați din activitățile industriale (monoxid de carbon, dioxid de sulf, oxizi de azot, ozon, pulberi în suspensie, benzen, formaldehida), precum și datele meteo. Sistemul va fi integrat într-o cabină termoizolată de tip container, cu omologare RAR, putându-se poziționa astfel în diferite puncte de pe raza UAT Sebeș.

Rezultatele determinărilor vor fi publice, prin intermediul site-ul Primăriei Municipiului Sebeș și prin afișare pe un panou video exterior care va fi amplasat în proximitatea sensului giratoriu de pe strada Valea Frumoasei.

“O componentă importantă în strategia de dezvoltare durabilă a Sebeșului o reprezintă calitatea mediului înconjurător. Am făcut pași concreți în acest sens, pornind de la referendumul local de consulare a populației, care ne-a certificat interesul cetățenilor pentru acest domeniu, continuând cu vizita ministrului mediului, Grațiela Gavrilescu, ocazie cu care am fost informați că Agenția pentru Protecția Mediului Alba va fi dotată cu un autolaborator de care poate beneficia și Municipiul Sebeș, fiindu-ne recomandată achiziționarea unui sistem automat de monitorizare a calității aerului. Toate demersurile au fost parcurse conform consultanței oferite de specialiștii din Ministerul Mediului, astfel încât rezultatele măsurătorilor să fie puse la dispoziția autorităților de mediu și recunoscute ca atare.”

Valoarea estimată a investiției este de 1.372.898,19 lei fără TVA.

Anunțul de participare pentru achiziție a fost publicat în sistemul electronic de achiziții publice în data de 12.06.2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *