Gabriel Pleşa: Să ne alăturăm cu toții eforturilor pe care le fac cei care luptă cu virusul necruțător

Dragii mei albaiulieni,

Ne confruntăm în aceste zile cu o creștere îngrijorătoare a cazurilor de îmbolnăviri cu noul virus SARS-COV-2. Presiunea pe sistemul medical din Alba Iulia și din județ este imensă, astfel încât vă lansez public rugămintea să ne alăturăm cu toții eforturilor pe care le fac cei care luptă cu virusul necruțător.

Ca albaiulian, care iubește din tot sufletul oamenii acestui oraș, vă rog să facem cu toții scut în jurul celor care sunt în linia întâi și veghează la sănătatea noastră și a celor dragi. Haideți să îi ajutăm purtând cu responsabilitate masca în toate zonele publice, evitând pe cât posibil zonele aglomerate și respectând fiecare recomandare a autorităților sanitare. Doar împreună putem învinge virusul și îi putem proteja pe toți cei dragi nouă.

În linia întâi se duce o luptă, minut cu minut, și eforturile acestor oameni minunați din sistemul medical sunt văzute de fiecare dintre noi. Cu tristețe observăm că spitalele devin neîncăpătoare și ne îndreptăm spre o situație grea pentru comunitatea noastră și pentru întreaga țară. Este momentul în care fiecare gest făcut de noi în comunitate contează pentru a opri răspândirea virusului și poate fi gestul care salvează încă o viață.

În același timp, gândurile noastre bune se îndreaptă în aceste zile spre cei care au ajuns pe patul de spital și ne rugăm să învingă virusul și să se întoarcă sănătoși la cei dragi.

Nu uităm nici de dascălii care au grijă de copiii noștri și îi rugăm să țină sus steagul educației. O generație educată va lupta mult mai ușor cu orice provocare adusă de viitor și va fi învingătoare. 

Seniorii orașului sunt cei mai expuși în această perioadă și de aceea vă rog să îi ajutăm fiecare dintre noi. Pe strada noastră sau în blocul în care locuim sunt semeni ai noștri ajunși la o vârstă venerabilă care au nevoie de sprijinul nostru. Vă rog să vă interesați de soarta lor și să îi ajutați când au nevoie de cumpărături, astfel încât să se expună cât mai puțin ieșirii în spații aglomerate.

Vremurile acestea sunt extrem de grele și pentru toți cei care lucrează în industria HORECA, însă îi rog să își facă datoria cu responsabilitate maximă pentru protejarea clienților lor. Suntem alături de ei și, în curând, vom avea discuții serioase pentru a vedea cum îi poate sprijini și administrația locală din Alba Iulia. Până atunci, noi, cei care le trecem pragul restaurantelor sau hotelurilor, îi putem ajuta să își păstreze afacerea și locurile de muncă respectând cu strictețe toate regulile preventive.

În încheiere, vă spun că viața trebuie să meargă mai departe, însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, cu toții trebuie să fim responsabili și conștienți că fiecare gest contează. Masca purtată mereu în public, o atingere a sufletelor în locul atingerii de mâini, o dezinfectare corectă și permanentă, toate sunt gesturi mărunte, dar care cântăresc cât o viață.

Am încredere că împreună suntem puternici și vom trece cu bine peste toate aceste încercări.

Sănătate multă și Doamne ajută!

Gabriel Pleșa,

Primarul municipiului Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *