In Extenso – Sesiune anuală de comunicări ştiinţifice a studenţilor

Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează, în data de 5 aprilie 2019, a XIX-a ediţie a Sesiunii anuale de comunicări ştiinţifice a studenţilor In Extenso (Ştiinţe economice). Această ediţie are în calitate de co-organizator Facultatea de Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei din Chişinău.

Implicarea studenţilor de la nivel licenţă, master şi doctorat în activitatea de cercetare, precum şi atragerea elevilor spre colaborarea cu mediul universitar şi de cercetare reprezintă deziderate ale activităţii facultăţii gazdă.

Concursul de lucrări ştiinţifice care reprezintă substanţa sesiunii de comunicări ştiinţifice se desfăşoară pe mai multe secţiuni: Administrarea Afacerilor-Marketing (licenţă), Business English, Finanţe-Contabilitate, „Elevii în parteneriat cu Universitatea”, Ştiinţe economice (masteranzi), Ştiinţe economice (doctoranzi).

Manifestarea ştiinţifică studenţească are şi o componentă internaţională, prin participarea studenţilor Erasmus+ şi a studenţilor internaţionali cu lucrări ştiinţifice, dar şi prin cadrele didactice de la Academia de Studii Economice a Moldovei şi de la universităţi partenere din Polonia (universităţile din Piła şi Poznan) membre ale comitetului ştiinţific.

În cadrul secţiunilor manifestării se vor susţine 56 de lucrări de către un număr de 70 de participanţi, studenţi care provin de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea “Bogdan Vodă” din Cluj-Napoca și Academia de Studii Economice a Moldovei (Chişinău), studenţii Erasmus+ și internaţionali ai universităţilor participante provenind din Italia şi Malaezia, lor alăturându-li-se şi elevi de la Colegiul Economic “Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” din Hunedoara, Liceul Tehnologic din Sebeş şi Liceul Tehnologic din Ocna Mureş.

Totodată, pentru a oferi recunoaştere meritelor profesional-ştiinţifice ale studenţilor facultăţii noastre, deschiderea festivă a manifestării va fi completată prin decernarea diplomelor de excelenţă în cercetarea ştiinţifică studenţească beneficiarilor de bursă de performanţă în cercetarea ştiinţifică acordată de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în perioada iulie – decembrie 2018, precum şi prin Gala studentului economist, în cadrul căreia vor fi premiaţi studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia care în cursul ultimului an s-au remarcat prin rezultatele obţinute în cadrul unor concursuri sau manifestări ştiinţifice derulate sub egida Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia sau a altor organizaţii naţionale sau internaţionale.

Sesiunea de comunicări ştiinţifice se va încheia cu premierea celor mai bune lucrări. De asemenea, lucrările reprezentative ale manifestării vor fi publicate în revista In Extenso, în format electronic.

Pentru buna desfăşurare a manifestării am beneficiat de sprijinul partenerului Asociaţia Pro Universitate 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, precum şi al sponsorilor Azets Insight SRL, Alpin 57 Lux SRL Sebeş, ATTA Consulting Alba Iulia.

Deschiderea festivă a sesiunii ştiinţifice va avea loc vineri, 5 aprilie 2019, ora 9.30, în Aula mică a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *