Garda Apulum a cucerit Polonia

Garda Apulum este prezentă în aceste zile în orașul Pila din Polonia, unde a fost invitată de Universitatea Stanislaw Staszic de Științe Aplicate din localitate, pentru a participa la Zilele Erasmus și Festivalul Științei. În această deplasare reenactorii albaiulieni sunt însoțiți și de colegii lor de la Pitești, membri ai Asociației Historia Renascita.

Cu această ocazie voluntarii celor două asociații vor susține două spectacole de reconstituire istorică antică în ziua de joi, 4 aprilie 2019.

De amintit că Garda Apulum este formată din Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului și Ludus Apulensis, trei trupe apărute în urma unor proiecte inițiate și coordonate în ultimii șapte ani de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Deplasarea în Polonia este organizată de Universitatea Stanislaw Staszic de Științe Aplicate din Pila (Polonia), Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, cu sprijinul  Waterpure Office Systems SRL și al Societății de Transport Public Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *