Caravana „Les Films de Cannes” ajunge la Sebeș între 23-24 iunie. Proiecții cu filme de autor în Parcul Tineretului

Caravana „Les Films de Cannes” revine în numeroase orașe ale țării, marcând o nouă ediție a evenimentului care aduce publicului o selecție de filme de autor, din competițiile unor festivaluri internaționale precum Cannes. Filmele vor fi vizionate atât în săli de cinema, cât și în spații neconvenționale, pe parcursul a mai multor săptămâni, în lunile mai și iunie. Caravana „Les Films de Cannes” ajunge la finalul lunii iunie la Sebeș. Proiecțiile de filme vor avea loc între 23-24 iunie, în Parcul Tineretului din Sebeș. Accesul este liber.

Caravana „Les Films de Cannes” à Sebeș se va deschide cu „La Civil”, film distins anul trecut la Cannes în Secțiunea Un Certain Regard cu Prix de l’Audace. Este debutul în lungmetraj al regizoarei belgiene de origine română Teodora Ana Mihai. Filmul este inspirat de o sfâșietoare poveste adevarată, o răscumpărare într-o societate mexicană în care clanurile sunt mai presus de lege și autorități. Pornind de la cazul real, în „La Civil” regizoarea spune povestea lui Cielo, o mamă care își caută fiica răpită de membrii unui cartel de droguri. Cum autoritățile nu reușesc să o ajute, Cielo ia lucrurile în propriile mâini și se transformă treptat din gospodină în activistă răzbunătoare.

„La Civil” vorbește despre cum oamenii normali sunt antrenați într-un torent de violență, ca urmare a disperării și a indiferenței din jurul lor. În mijlocul dramei, Mihai introduce scene feroce de acțiune, fără însă a transforma totul într-un spectacol hollywoodian.

Prizonier la o cină de familie ce pare să nu se mai termine, Adrien aşteaptă. Aşteaptă ca iubita lui, Sonia, să-i răspundă în sfârşit la mesaje şi să pună capăt „pauzei” de relaţie care deja împlineşte o lună. Şi iată că Ludo, cel care îi va deveni cumnat, îi cere lui Adrien să ţină un “mic” discurs la nuntă! În regia lui Laurent Tirard, „Le discours” / „Discursul” a făcut parte din selecția oficială Cannes în 2020. Filmul va fi prezentat la Sebeș în încheierea caravanei.

Caravana „Les Films de Cannes” dă șansa publicului din țară să vadă unele dintre cele mai bune și recente filme, prezentate sau premiate la Festivalul de la Cannes. Caravana duce mai departe demersul inițiat de festivalul „Les Films de Cannes à Bucarest” de a  extinde festivalul în țară și de a readuce în atenția publicului experiența de a merge la film.

Proiecțiile vor avea loc în Parcul Tineretului. Accesul este liber. Informații la numărul de telefon: 0372-930929.

Joi | 23 iunie | 21:00 | La Civil

Prix de l’Audace, Un Certain Regard, Cannes 2021

Regia: Teodora Ana Mihai

Vineri | 24 iunie | 21:00 | Le discours / Discursul

Selecția oficială, Cannes 2020

Regia: Laurent Tirard

Mai multe detalii pe www.filmedefestival.ro

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Sebeș și al Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Caravana „Les Films de Cannes” este prezentată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films. Proiect finanțat de Centrul Național al Cinematografiei. Partener Europa Cinemas. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *