culturasocietate

Noaptea Muzeelor 2024, ediție aniversară pe 18 mai, 20 de ani de Noaptea Muzeelor în România

Evenimentul Noaptea Muzeelor va fi organizat sâmbătă, 18 mai, și va sta sub semnul cifrei 20. Așteptată cu nerăbdare în fiecare an, mai ales de către publicul larg, Noaptea Muzeelor #20 se va desfășura pe tot parcursul zilei de 18 mai, până târziu în noapte, concomitent cu mai multe țări europene.

Rețeaua Națională de Muzeelor din România invită muzeele și entitățile culturale interesate să fie parte din programul general să solicite fișa de înscriere la eveniment, printr-un mesaj transmis la adresa de e-mail noaptea_muzeelor@yahoo.com.

Ne vom mobiliza în toată țara, totul pentru a aduce publicului și fanilor sute de expoziții, intervenții culturale și experimente artistice, proiecții, prezentări, instalații urbane, spectacole, ateliere, animații stradale și interioare, concerte sau tururi interactive. Invităm muzeele, casele memoriale, galeriile, dar și multe alte tipuri de instituții culturale, spații și studiouri creative, teatre, opere, filarmonici, monumente istorice, hub-uri pentru inovație artistică, festivaluri ale artelor să ni se alăture pentru ca împreună să ținem națiunea trează și receptivă la cultură, până dimineață” – a declarat Dragoș Neamu, Coordonator Relații internaționale și proiecte culturale, RNMR

Noaptea Muzeelor este organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) și a devenit, în ultimele două decenii, una dintre cele mai puternice mărci culturale și un adevărat fenomen social, cu cifre de audiență ce gravitează în jurul cifrei de un milion de persoane, la nivelul întregii țări.

Detalii complete și actualizate despre programul evenimentelor organizate sub umbrela ediției aniversare vor fi disponibile la începutul lunii mai, pe canalele Noaptea Muzeelorhttps://noapteamuzeelor.org/, precum și pe rețelele de comunicare ale instituțiilor culturale implicate.

În anul 2023, ediția cu numărul 19 a Nopții Muzeelor a fost organizată împreună cu instituții culturale din Moldova de peste Prut și a fost prezentă în peste 360 de muzee și spații din 90 de localități din România și alte 9 din Republica Moldova. Acestea au acoperit geografic 38 de județe și 5 raioane ale țării vecine. În București, Noaptea Muzeelor s-a prezentat publicului în 65 de obiective culturale dintre cele mai diverse, de la 34 de muzee, la festivaluri de design și de la case ale creației și ale experimentelor, până la palate și galerii de artă.

Informații privind desfășurarea Nopții Muzeelor 2024 vor fi transmise regulat în presă și pe canalele de comunicare din social media și pe website-ul RNMR și Noaptea Muzeelor.

Promotori: Rețeaua Națională a Muzeelor din România, Noaptea Muzeelor

Comunicare proiect: Connect Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *