ZIUA INTERNAȚIONALA A PERSOANELOR CU DIZABILTĂȚI SĂRBĂTORITĂ CU BUCURIE ȘI RECUNOAȘTERE LA CENTRUL DE ZI „SFÂNTUL MELETIE” DIN ALBA IULIA

Într-un eveniment plin de emoție și solidaritate desfășurat astăzi, 4 decembrie, echipa Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia a marcat cu entuziasm și recunoștință Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. În cadrul acestui eveniment, membrii echipei și beneficiarii au celebrat angajamentul constant al acestora în cadrul activităților desfășurate în centru.

S-a organizat o masă festivă în care atmosfera a fost plină de bucurie și înțelegere reciprocă, oferind beneficiarilor nu doar un prilej de a marca această zi specială, dar și ocazia de a se bucura de momente de comuniune și susținere reciprocă. Cu această ocazie, fiecare beneficiar a fost onorat cu o diplomă de apreciere, recunoscând astfel contribuția lor la comunitate și participarea constantă la activitățile desfășurate în cadrul centrului.

Ziua de 3 Decembrie este un prilej de a reflecta asupra importanței oferirii de șanse egale persoanelor cu dizabilități. Fiecare zi trebuie să fie un pas înainte în înlocuirea prejudecăților și promovarea unei schimbări pozitive în societatea contemporană. Este un apel către comunitate să cunoască mai bine persoanele cu dizabilități, să înțeleagă nevoile și aptitudinile lor, și să sprijine dezvoltarea serviciilor esențiale.

„Cu mare bucurie și emoție pot spune că atmosfera a fost una plină de căldură și solidaritate. Este o zi specială pentru noi, în care recunoaștem eforturile constante ale beneficiarilor și ne bucurăm împreună de realizările lor. Masa festivă a fost un moment de comuniune și bucurie, unde am celebrat nu doar Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, ci și legăturile puternice care se formează în cadrul centrului nostru”, a transmis Ramona Nicolae, coordonator Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități „Sfântul Meletie” Alba Iulia.

Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” oferă servicii de informare și consiliere socială, consiliere psihologică și spirituală, servicii de recuperare, kinetoterapie și ergoterapie, orientare profesională și facilitarea obținerii unui loc de muncă, activități de socializare, culturale și recreative, pentru 20 de persoane cu dizabilități din Alba Iulia și pentru 105 persoane cu dizabilități ocrotite în 11 Locuințe Maxim Protejate din județul Alba.

Centrul funcționează din anul 2008 în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Alba Iulia, prin Direcția de Asistență Socială Alba Iulia, și cu Consiliul Județean Alba, prin DGASPC Alba.

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *