Apă potabilă cu restricții în mai multe comune din județ. Vezi care sunt localitățile afectate de secetă.

Pe fondul caniculei care va cuprinde aproape toată ţara in urmatoarea perioada, SC APA CTTA SA ALBA este nevoita sa rationalizeze apa în mai multe localităţi din județ, în următoarele zile, în care se anunţă temperaturi foarte ridicate. Din cauza secetei prelungite, resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesara refacerea periodica a acestora.

APA CTTA face apel către populaţie, să folosească apa potabila cu responsabilitate, strict pentru consum propriu şi în scop menajer  In caz contrar, exista posibilitatea ca programul de rationalizare sa fie implementat  pentru mai mult timp sau chiar sistarea furnizarii.

In aceste conditii, anuntam consumatorii ca poate exista situatia neplacuta de a intrerupe furnizarea apei potabile, intre orele 22.00-06.00, in urmatoarele localitati

  •  comuna Farau, comuna Hoparta, comuna Cricau, comuna Berghin, com Ciugud,comuna  Ohaba si comuna Ighiu;
  •  localitatile Unirea, Razboieni si cele din apropierea orasului Ocna Mures (Cisteiu de Mures,  Micoslaca, Uioara de Sus, Farau, Uioara de Jos, Noslac, Captalan)

De asemenea, in comunele Cergau (satele Cergau Mare, Cergau Mic si Lupu) si Rosia de Secas (satele Rosia de Secas, Ungurei si Tau), nu poate fi asigurata continuitatea alimentarii cu apa potabila a locuintelor aflate in zonele mai inalte.

Comuna Garda de Sus ( Ghetari, Ocoale, Mununa, Hanasesti, Dealu Frumos si Garda Seaca), furnizarea se va face in functie de rezervele acumulate in rezervorul de inmagazinare

Din cauza opririlor dese, la reluarea furnizarii pot exista depasiri a valorii parametrului turbiditate, caz in care  rugam clientii sa foloseasca apa numai in scop menajer

Va informam ca, in cazul in care, ulterior acestui anunt, se constata lipsa de debit si in alte localitati din afara celor de mai sus, S.C. APA C.T.T.A. S.A. Alba va anunta acest fapt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *