Se lansează proiectul european CEEYou: filme de Michael Haneke, Agnès Varda sau Yorgos Lanthimos, pe platforma TIFF Unlimited

TIFF Unlimited este una dintre cele patru platforme europene de streaming care au inițiat proiectul CEEYou, prin care acestea își propun să promoveze cinematografia europeană în cinci țări de pe continent. Platforma românească se alătură astfel celor din Polonia (New Horizons VOD), Cehia, Slovacia (KVIFF.TV) și Ungaria (Cinego) în achiziționarea unei colecții ample de filme realizate de 11 cineaști precum Michael Haneke, Agnès Varda, Oliver Assayas, Éric Rohmer sau Yorgos Lanthimos. Filmele vor fi disponibile treptat pentru abonații platformelor, cu subtitrări în limbile locale. Inițiativa este co-finanțată de programul Europa Creativă MEDIA al Uniunii Europene.

Pe TIFF Unlimited, lansarea este însoțită și de campania Take a film trip, care aduce reduceri de 35% pentru abonamentele anuale. Astfel, până pe 24 decembrie, utilizatorii pot folosi codul 35FILM la check-out pentru a beneficia de promoție.

Prin CEEYou vom reuși să îi (re)aducem în atenția unui public nou pe unii dintre cei mai importanți creatori europeni din ultimele decenii, oferind o nouă cheie de vizionare a filmelor lor. Beneficiind de vizibilitate în cinci țări și de o distribuție etapizată, noua colecție e rezultatul unei curatorieri atente, care traversează o întreagă istorie a cinematografului recent. Sperăm să fie doar începutul unei colaborări constante între partenerii acestui proiect pentru a aduce cinematografia de artă cât mai aproape de europeni, pe ecranele digitaleDorina Oarga, Project Manager TIFF Unlimited

Astfel, începând cu această iarnă pe New Horizons VOD, KVIFF.TV, Cinego și TIFF Unlimited publicul va putea urmări filme regizate între 1955 și 2019 de cei mai importanți cineaști europeni: retrospective Michael Haneke și Agnès Varda, tetralogia anotimpurilor lui Éric Rohmer și filmele lui Yorgos Lanthimos, Olivier Assayas, Nicolas Philibert, Jean Eustache, Krzysztof Kieslowski și Claire Denis.

În următorii doi ani, noi achiziții comune vor extinde colecția cu mai mulți mari regizori europeni, dar și cu filme de nișă, locale, din România, Polonia, Cehia sau Ungaria.

TIFF Unlimited este platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Lansată în 2019, platforma reunește în prezent peste 200 de filme. Platforma e disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile și TV), și poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual, doar de pe teritoriul României. Unele filme românești, serii de interviuri, masterclass-uri și making of-uri TIFF sunt disponibile fără cont, de oriunde din lume.

//

Urmăriți TIFF Unlimited:

Facebook: https://www.facebook.com/tiffunlimited

Instagram: https://www.instagram.com/tiffunlimited/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *