Ziua Armatei a fost omagiată la Sebeș

Astăzi, Municipiul Sebeș a omagiat într-un cadru solemn eroii care și-au dat viața pe diferitele câmpuri de bătălie pentru apărarea țării, precum și reprezentanții uneia dintre cele mai importante instituții ale statului: Armata Română.

Au avut loc depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii Ortodoxe din Petrești, la Cimitirul Eroilor din Sebeș, la monumentele eroilor din Răhău și Lancrăm, la cimitirele catolic și evanghelic din Sebeș.

Cel mai atractiv reper din programul zilei de sărbătoare l-a reprezentat parada militară, care a avut loc pe platoul din fața primăriei, în prezența primarului municipiului Sebeș, Dorin Nistor, și a reprezentanților unităților militare care activează pe raza municipiului. În rândurile publicului care a asistat la ceremonial, am remarcat prezența a numeroși elevi, care au luat parte la sărbătoare însoțiți de cadrele didactice.

În cadrul solemn, comandantul Centrului 346 Comunicații și Tehnologia Informației „Sava Henția” Sebeș, lt. col. Gabriel Iancu-Iacob, i-a înmânat primarului Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, Emblema de Onoare a Comunicațiilor și Informaticii, în numele comandantului Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, general-maior Adrian Brânză, aceasta fiind cea mai înaltă distincție din cadrul acestei arme.  

 La mulți ani, Armatei Române!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *