Kiwi.com: Românii aleg city break-uri pentru vacanțele în extrasezon

Majoritatea rezervărilor făcute de români pe Kiwi.com pentru vacanțe în extrasezon sunt pentru city break-uri

Cele mai populare destinații de toamnă ale Românilor sunt orașele din Italia, Marea Britanie, Spania, Franța și Germania

50% dintre turiștii români care folosesc Kiwi.com și-au rezervat vacanțele din extrasezon cu 3 săptămâni și până la 2 luni în avans

București, 15 septembrie. Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, oferă date despre planurile românilor pentru vacanțele din extrasezon. Conform datelor Kiwi.com, cei mai mulți turiști români vor merge în city break-uri în această toamnă, iar destinațiile lor preferate sunt orașele europene.

Se pare că această vară i-a făcut pe români să caute zone mai răcoroase, dar și destinații de vară tradiționale care sunt mai prietenoase în extrasezon. Principalele țări pe care românii plănuiesc să le viziteze în această toamnă sunt Italia, Marea Britanie, Spania, Franța și Germania. Conform datelor Kiwi.com, cele mai populare orașe în care românii vor merge în această toamnă sunt Londra, Milano, Roma, Paris și Bruxelles.

Cei mai mulți români vor călători către destinațiile de vacanță de pe aeroportul din București. Londra este principala destinație pentru românii care pleacă de pe aeroporturile din București, Iași, Bacău și Cluj-Napoca, iar cea mai populară destinație pentru cei care pleacă din Suceava este Milano. Conform datelor Kiwi.com, 40% dintre rezervările dus-întors sunt pentru sejururi de până la 3 zile, 32% pentru vacanțe între 4 și 6 zile, iar 23% dintre români și-au rezervat vacanțe de 1-2 săptămâni.

În medie, prețurile biletelor pentru călătorii în extrasezon pe Kiwi.com sunt cu 25% mai mici decât prețurile călătoriilor din vară. În ceea ce privește planificarea sejururilor cu ajutorul platformei, 17% dintre rezervări au fost făcute cu 2 și până la 4 luni în avans, 12% cu 2-3 săptămâni înainte de data plecării, și alte 12% au fost realizate cu 1-2 săptămâni în avans. Cu toate acestea, 50% dintre vacanțele planificate de români pe Kiwi.com pentru extrasezon au fost rezervate cu 3 săptămâni și până la 2 luni în avans, semn că turiștii caută oferte mai avantajoase.

*Datele privind rezervările pe Kiwi.com sunt extrase în perioada 1 ianuarie – 14 septembrie pentru călătoriile efectuate între 15 septembrie – 31 octombrie 2022.

Despre Kiwi.com

Kiwi.com este una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, cu sediul în Republica Cehă și cu peste 1500 de angajați la nivel global. Algoritmul inovativ al Kiwi.com oferă utilizatorilor posibilitatea de a găsi opțiuni mai bune de rute și costuri pe care alte motoare de căutare nu le găsesc. Kiwi.com înregistrează zilnic 2 miliarde de verificări ale costurilor, analizând 95% din informațiile globale de zboruri.

Pe site-ul Kiwi.com sunt efectuate zilnic 100 de milioane de căutări și vânzări de peste 50.000 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *