Simpozionul Național de Mediu Țara Abrudului – Aur și Oameni, a avut loc la Ciuruleasa

Simpozionul are deja o tradiție, aflându-se deja la ediția a VI-a, și este organizat de Societatea de Geografie din România, la inițiativa vicepreședintelui SGR – filiala Alba, profesor Nicolae Rusalin Sicoe, în parteneriat cu Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Școala Gimnazială Ciuruleasa și Primăria comunei Ciuruleasa.

Manifestarea științifică de anul acesta a reunit peste 90 de participanți și invitați din Basarabia și din SUA, precum și peste 20 de persoane din mediul universitar, din orașe precum Iași, Cluj, București și Timișoara.

La deschiderea din plen au fost prezenți Ion Dumitrel, președintele CJ Alba; Radu Marcel Tuhuț, deputat Parlamentul României; Dan Popescu, administrator public al jud. Alba, Nicolae Albu, prefectul jud. Alba, insp. gen. adj. Delia Angela Gheorghiță și insp. gen. adj. Dan Cherecheș de la ISJ Alba, pr.univ.dr. Aurel Vlăsceanu și pr.univ.dr.Marius Neacșu de la ASE București, ing. Tiberiu Rațiu, director Cuprumin Abrud, primari din orașul Victoria și Bucovăț (Moldova). Cu acest prilej, primărița ing. ec. Mariana Dîmcenco, a semnat protocolul de înfrățire a orașului Bucovăț (Moldova) și comuna Ciuruleasa (România).


Simpozionul s-a derulat pe trei secțiuni 1. Protecția și conservarea mediului natural – moderator secțiune pr. univ. dr Daniel Sanislai; 2. Reabilitarea și amenajarea mediului antropizat – moderator secțiune prof. Jenö Tombitas; 3. Geografie didactică – moderator secțiune prof. Maria Elena Belciu.

Manifestarea științifică a avut și o aplicație practică în orizontul local și o drumeție pe traseul Ciuruleasa-centru – Valea Ciurulesei – Bodrești – Vâlcan – Scrintiuș.

Lucrările prezentate vor fi publicate în revista ,,PANGEEA”, editată de Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și SGR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *