Peste 1500 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din județul Alba au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat (anul școlar 2023-2024)

Comunicat de presă

Ministerul Educaţiei a publicat azi, 19 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a. 

În județul Alba au fost repartizați 1507 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 979 candidați la filiera teoretică și 528 candidați la filiera tehnologică.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:

– 271 de elevi la specializări vocaţionale;

– 14 elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă

– 5 elevi pe locurile speciale rezervate candidaților cu CES.

9 candidați au fost admiși cu media generală 10 la următoarele unități de învățământ: COLEGIUL NATIONAL „I.M.CLAIN” BLAJ (2 elevi) și COLEGIUL NATIONAL „HOREA CLOSCA SI CRISAN” ALBA IULIA (7 elevi).

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 20-25 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 26, 27 și 28 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

70 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal/nu au avut media necesară. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (28 iulie-10 august), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *