Informare privind desfășurarea primei probe scrise din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2023) în județul Alba

Comunicat de presă

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2023 (Limba și literatura română) au fost prezenți 2063 de candidați din județul Alba din cei 2104 înscriși la această probă. Proba s-a desfășurat astăzi, 26 iunie, în 7 centre din județul Alba. Nu au participat 41 de candidați.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 4 candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • marți, 27 iunie – proba obligatorie a profilului
  • miercuri, 28 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării
  • joi, 29 iunie – Limba și literatura maternă..

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

  • recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea unei medii a notelor, la probele scrise, de cel puțin 6.

Ministerul Educației și ISJ ALBA pun la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100/0800816258 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. 

BIROUL DE PRESĂ AL ISJ ALBA

PURTĂTOR DE CUVÂNT,

INSP. GABRIELA GÂLEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *