Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: Activități creative dedicate Zilei Internaționale a Copilului, organizate de cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, joi, 1 iunie 2023, o serie de activități creative dedicate Zilei Internaționale a Copilului, la care participă cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul instituției.

Activitățile vor începe la ora 12:00 și se desfășoară la Spațiile expoziționale de la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina. Programul cuprinde: karaoke și recitaluri de muzică ușoară (profesor coordonator Marinela Popa), momente de folclor și muzică instrumentală (profesori coordonatori Nicolae Vancu, Ovidiu Țăran și Ovidiu Romoșan), muzică vocală tradițională (profesor coordonator Leontina Fărcaș), dansuri moderne (profesor coordonator Octavia Oprea). Copiii de toate vârstele vor fi invitați să se alăture și atelierelor de face-painting, pictură în diverse tehnici, modelaj și artă decorativă (profesori coordonatori: Ioana Raica, Olga Oloieru și meșterul iconar Daniela Anca).

Activitățile sunt organizate de Școala de Arte din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” , instituție din subordinea Consiliului Județean Alba.

Școala de Arte și Meșteșuguri a fost înființată în anul 1969, iar în prezent funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și petrecere a timpului liber, dar și a necesității de a conserva, promova și valorifica meșteșugurile tradiționale românești. De la înființare și până în prezent, peste 10.000 de cursanți au luat parte la cursurile educative, mulți dintre aceștia reprezentând la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *