Peste 200 de filme la TIFF 2023. Vezi lista completă și locațiile în care pot fi vizionate

Festivalul Internațional de Film Trasilvania își va deschide din nou porțile, cu un program de peste 200 de filme, cae pot fi vizionate în cinematografele și spațiile deschise din Cluj-Napoca, dedicate special acestui eveniment.

Lista completă a filmelor și locațiile în care pot să fie vizionate le poți găsi aici: Program TIFF 2023 | TIFF

Fondat în 2002, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România și unul dintre cele mai importante evenimente de gen din regiune, cu peste 100.000 de participanți la fiecare ediție. TIFF are loc anual în inima Transilvaniei, în Cluj-Napoca, un oraș modern, cu o istorie bogată. Din 2021, datorită TIFF, Cluj-Napoca face parte din rețeaua UNESCO City of Film.

Deschis marelui public, dar și profesioniștilor din industrie, Festivalul Internațional de Film Transilvania aduce pe ecrane la fiecare ediție, timp de 10 zile, peste 250 de filme, cine-concerte și concerte, dar și evenimente conexe cum sunt expozițiile de artă sau întâlnirile dintre creatorii de film și public.

Program

TIFF și-a asumat din start misiunea descoperirii noilor voci din cinema, atât prin cele două competiții internaționale – lungmetraj ficțiune și lungmetraj documentar – dedicate regizorilor aflați la primul sau la al doilea film, cât și prin showcase-ul anual al cinematografiei române contemporane, în cadrul Zilelor Filmului Românesc.

Dincolo de secțiunile competiționale, TIFF propune publicului și cele mai așteptate și premiate filme ale sezonului, filme provocatoare și controversate, o secțiune puternică dedicată copiilor și educației cinematografice – EducaTIFF –  sau retrospective ale celor mai importanți cineaști din lume.

Premii oferite

Trofeul Transilvania în valoare de 10.000 euro

Premiul pentru Cea mai bună regie în valoare de 3.500 de euro

Premiul Special al Juriului în valoare de 1.500 de euro

Premiul pentru Cea mai bună interpretare

Premiul secțiunii What’s Up Doc în valoare de 2.000 de euro

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut

Premiul Zilele Filmului Românesc pentru secțiunea Scurtmetraj

RO Days | Industry Events

RO Days, evenimentul dedicat profesioniștilor din industria filmului prezenți la festival își propune să creeze un spațiu de colaborare continua intre cineaști (producători, regizori, distribuitori, agenți de vânzări), cuprinzând mai multe inițiative destinate profesioniștilor si proiectelor locale și din regiune.

Printre programele RO Days se numără:

Transilvania Pitch Stop – platformă internațională de co-producție;

Transilvania Talent Lab – dedicat tinerilor cineaști până în 35 de ani;

Full Moon Script Contest – concurs pentru scenarii horror, fantasy, thriller și comedii negre pentru episoade pilot pentru seriale/miniserii;

Drama Room – dedicat regizorilor, scenariștilor și producătorilor din regiune interesați de realizarea de seriale sau miniserii;

Closed Screenings – distribuitorii regionali, programatorii de festivaluri, agenții de vânzări, presa și alți experți din industrie vizionează o selecție de 3 lungmetraje românești noi, care nu au fost încă lansate pentru public;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *