Joi, la Muzeul Principia din Alba Iulia, scriitorul Dumitru Mălin a lansat volumul „Sub geana însângerată a asfințirii”

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Consiliul Județean Alba a organizat joi, 23 martie 2023, începând cu ora 18.00, la Muzeul Principia din Alba Iulia, evenimentul de lansare a unui nou volum de poezie contemporană, semnat de scriitorul Dumitru Mălin, Sub geana însângerată a asfințirii.

Prezentarea cărții și a autorului a fost susținută de Ioan Radu Văcărescu, președintele Uniunii Scriitorilor – Filiala Sibiu, alături de Mihai Posada, critic literar și poet, și de scriitorul Radu Todoran. Nu au lipsit momentele muzicale, pe versurile autorului, oferite de Daniel și Dan Avram.

Dumitru Mălin este profesor de limba română și limba franceză, este doctor în filologie din 2007 și unul dintre cei mai prolifici scriitori ai județului Alba. De-a lungul timpului a ocupat mai multe funcții publice printre care director la Biblioteca Județeană Alba, director la Centrul de Îndrumare a Creației Populare și a Mișcării Artistice de Masă, inspector la Comitetul Județean de Cultură, inspector școlar, director la Direcția de Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural-Național Alba, director la Palatul Copiilor Alba Iulia. A debutat publicistic, la vârsta de 14 ani, a publicat apoi poezii în aproape toate revistele de cultură din țară: Orizont, Luceafărul, Transilvania, Familia, Tribuna, Flacăra, Tomis, România literară, Convorbiri literare, Discobolul, Gând românesc, Ramuri, siteul Poemele de lângă noi de pe Bookblog, siteul Agonia.ro, siteul Rețeaua literară și în ziarul local „Unirea”. Editorial a debutat în anul 1982, cu placheta de versuri „Zodia mărturisirii”, apărută la Editura „Facla”, Timișoara. Astăzi opera sa numără peste treizeci de volume de proză și poezie. A primit numeroase premii și distincții dintre care cel mai recent este premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sibiu, în anul 2020. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *