O nouă acțiune a asociației Filantropia Ortodoxă. Un surâs pe față semenilor, un zâmbet pe fața lui Hristos

Luni, 21 martie a.c., în cadrul Serviciului Social de Îngrijire la Domiciliu a Persoanelor Adulte cu Dizabilități Blaj, a avut loc un eveniment cultural însoțit de sărbătorirea zilelor de naștere a trei beneficiari din cadrul Serviciului.

La început părintele Ovidiu Pop, protopop al Protopopiatului Ortodox Blaj, a rostit un cuvânt duhovnicesc adresat beneficiarilor prezenți cu ocazia Postului Sfintelor Paști. Părintele protopop le-a vorbit celor prezenți despre importanța postului, a credinței și a faptelor bune, ca o concretizare a dragostei față de semeni și față de Dumnezeu.

Ulterior, a avut loc sărbătorirea celor trei beneficiari. La acest moment, sărbătoriților li s-au înmânat daruri și li s-au cântat „La mulți ani!”. Această zi s-a încheiat cu o agapă frățească la care au luat parte atât beneficiarii, cât și personalul serviciului.

Serviciul Social de îngrijire la domiciliu pentru persoane adulte cu dizabilități Blaj a luat ființă în anul 2019, în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Alba, aflată în subordinea Consiliului Județean Alba. Acest serviciu social este licențiat din anul 2020 și este destinat persoanelor adulte cu dizabilități care dețin certificat de handicap – ușor, mediu sau accentuat și sunt admiși în cadrul Serviciului prin decizia DGASPC Alba.

Persoanele ocrotite în cadrul serviciului nostru beneficiază de activități sociale, de îngrijire personală, activități de sprijin pentru hrănire și hidratare, masă caldă, pachete cu alimente, pachete cu materiale igienico-sanitare, efectuarea de cumpărături, activități de petrecere a timpului liber, activități de asistență socială și religioasă prin preotul paroh, consiliere și informare socială.

Asistent social,

Veronica Pop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *