Acțiune mixtă pentru informarea și consilierea operatorilor economici pe Legea laptelui și a produselor lactate

Comunicat de presă

Medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba derulează o acțiune de informare și consiliere a operatorilor economici cu privire la responsabilitățile ce le revin ca urmare a intrării în vigoare a Legii laptelui și produselor lactate nr. 307/2022.

Informarea și consilierea vizează, în principal, magazinele alimentare, supermarket-urile, hipermarket-urile și alte unități alimentare în care se comercializează lapte și produse lactate.

Acțiunea tematică se desfășoară, la nivel național, în colaborare cu inspectori din cadrul ANPC și ANAF. O colaborare foarte bună, la nivel de județ, pe această acțiune, este și cu Direcția Agricolă Județeană (DAJ) Alba.

Agențiilor economici li se aduce la cunoștință faptul că, produsele pe bază de lapte cu adaos de grăsimi și/sau proteine, altele decât cele lactate, produsele alimentare/specialitățile din grăsimi hidrogenate/vegetale pot fi comercializate într-un spaţiu de prezentare și vânzare bine delimitat, pe rafturi separate faţă de laptele şi produsele lactate autentice, cu informarea explicită către cumpărător a conţinutului acestor produse.

De asemenea, se verifică modul de etichetare și prezentare a produselor alimentare în locul în care sunt expuse, precum și alte informații oferite în legătură cu acestea, prin orice mijloc de informare în masă, care nu trebuie să inducă în eroare consumatorii.

Acțiunea tematică a început din 13 februarie 2023 și este în desfășurare.

DSVSA Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *