ZICI 2023, la Sebeș: 3 bibliotecare inimoase și 100 de urechiușe ciulite

Ziua Internațională a Cititului Împreună a fost marcată cu bucurie, și în anul 2023, de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și de Biblioteca Municipală „Lucian Blaga”, alături de 100 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Sebeș, însoțiți de prof. înv. primar Gatea Mihaela și prof. înv. primar Gheorghescu Mădălina. Cei mici au „întâlnit un Leu în bibliotecă” și au călătorit spre „o Țară a Curcubeului”.

„Dregeți glasul! / Ciulește bine urechile! / Hai să citim împreună, la biblioteca Sebeș!” au fost îndemnurile cu care bibliotecarele din Sebeș au invitat copiii pe tărâmul poveștilor, încurajând dragostea pentru carte, cu prilejul unui nou atelier magic de lectură.

De altfel, Ziua Internațională a Cititului Împreună 2023 (ZICI) s-a dovedit a fi o adevărată sărbătoare a lecturii, anul acesta desfășurându-se sub sloganul „O carte, un glas, multe urechi!”.

Aflată la a șaptea ediție națională, ZICI este parte a unui eveniment internațional organizat de către organizația americană LitWorld din 2010 și Citim Împreună România.

Evenimentul este marcat anual de milioane de oameni care citesc împreună, din peste 100 de țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *