„Marile confruntări” – Filmele „Black Hawk Down” și „Hamburger Hill”, în noiembrie la Warner TV

Filmele de acțiune „Hamburger Hill/ Hamburger Hill – Misiune sinucigașă” și „Black Hawk Down/ Operaţiunea Mogadishu” fac parte din programul „Marile confruntări” pe care Warner TV l-a pregătit pentru luna noiembrie.

„Hamburger Hill – Misiune sinucigașă” (SUA, 1987), regizat de John Irvin, cu Dylan McDermott şi Don Cheadle în distribuţie, este reinterpretarea uneia dintre cele mai sângeroase lupte din Războiul din Vietnam.

Șase sute de soldați americani au participat la lupta din Valea Ashau, în mai 1969, iar un sfert dintre ei și-au găsit sfârșitul acolo.

Filmul scris de James Carabatsos relatează povestea plutonului, cu dramele soldaţilor, neliniştile lor, dar şi cu momentele vesele pe care reuşesc să le creeze.

Producția americană poate fi urmărită la Warner TV pe 20 noiembrie, de la ora 21:00.

„Operaţiunea Mogadishu” (SUA – Marea Britanie, 2002), regizat de Ridley Scott, îi are în distribuție pe Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore, Orlando Bloom, Sam Shepard și Tom Hardy.

Premiată cu Oscar pentru montaj şi sunet şi nominalizată pentru regie şi imagine, drama scrisă de Ken Nolan este bazată pe o acţiune a unor trupe de elită americane în capitala Somaliei.

Lungmetrajul, nominalizat la BAFTA şi la premiile acordate de Sindicatul regizorilor americani şi de Sindicatul scenariştilor americani, a fost inclus de National Board of Review între cele mai bune zece filme ale anului.

„Operaţiunea Mogadishu” va fi difuzat de Warner TV pe 27 noiembrie, de la ora 21:00.

Despre Warner Bros. Discovery

Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) este o companie globală, lider în domeniul media și al divertismentului, care produce și distribuie cel mai popular și complet portofoliu de conținut și branduri din lume, prin televiziune, film și streaming. Disponibilă în peste 220 de țări și teritorii și în 50 de limbi, Warner Bros. Discovery inspiră, informează și distrează publicul din întreaga lume prin intermediul mărcilor și produselor sale emblematice, printre care: Warner Bros: Discovery Channel, discovery+, CNN, CNN+, DC, Eurosport, HBO, HBO Max, HGTV, Food Network, Investigation Discovery, TLC, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, Warner Bros. Pictures, New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies și altele. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.wbd.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *