CS Unirea Alba Iulia – peste 40 de medalii la Campionatul Național de Powerlifting! O sportivă a înregistrat 3 recorduri naționale

Unsprezece sportivi ai CS Unirea Alba Iulia au obținut peste 40 de medalii și clasări pe podium la Campionatul Național de Powerlifting – Clasic, desfășurat la Iași. Competiția a fost dedicată tuturor categoriilor de vârstă: Seniori, Juniori 2, Juniori 1, Masters, masculin și feminin. Cazacu Alexandra, sportivă a CS Unirea Alba Iulia, a înregistrat trei recorduri naționale, la categoria sa de greutate, 57 de kilograme, după cum urmează: proba de genuflexiuni, juniori I (19-23 ani) – 117,5 kg ridicate; proba de îndreptări, juniori 1 – 137,5 kg ridicate; proba de îndreptări, senioare – 137,5 kg ridicate.

La Campionatul Național au participat 153 de sportivi (număr record), proveniți de la peste 20 de cluburi afiliate Federației Române de Powerlifting. Delegația CS Unirea Alba Iulia a fost condusă de către antrenorul Ovidiu Pănăzan, președinte al Federației Române de Powerlifting.

Rezultate obținute de CS Unirea Alba Iulia:

Masculin:

1. Ordean Daniel, cat. + 120 kg – 3 medalii la seniori, vicecampion național la total seniori;

2. Trif Vlad, cat. 105 kg – 4 medalii la juniori I (vicecampion la total) si 2 medalii la seniori;

3. Meszaros Adelin, cat. 93 kg – 2 medalii la seniori (loc 3 la total);

4. Zielinki Stephan, cat. +120 kg – loc 5 la total;

5. Hangan Cătălin, cat 93 kg juniori – accidentat la proba de genuflexiuni (nu a mai putut continua).

Feminin:

6. Cazacu Alexandra, cat 57kg , – 3 medalii de aur la senioare (campioana naționala la total), 4 medalii de aur la junioare, trei recorduri naționale (1 la senioare, 2 la junioare I), loc 2 in clasamentul open feminin;

7. Todorescu Bianca, cat. 52 kg – 4 medalii la senioare (vicecampioană la total), 4 medalii de aur la junioare II (14-18 ani), loc 1 open junioare II;

8. Adomnoaie Nicoleta, cat. 63 kg – 4 medalii de aur la junioare I;

9. Cojocaru Teodora, cat. 57 kg – 4 medalii la junioare II;

10. Bugheanu Maria, cat. 63 kg – 3 medalii la senioare (vicecampioana la total);

11. Mîrza Virginia, cat. 84 kg – 4 medalii la junioare II.

”În calitate de antrenor sau coordonator al sportivilor de la CS Unirea Alba Iulia țin să mulțumesc, pentru sprijin, conducerii clubului, director Daniela Moșneag, Primăriei municipiului Alba Iulia, primar Gabriel Pleșa, Consiliului Județean Alba, președinte Ion Dumitrel. În calitate de președinte al Federației Române de Powerlifting mulțumesc pentru sprijin Ministerului Sportului și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui campionat ori l-au susținut prin diferite moduri. Îi felicit pe toți sportivii și antrenorii participanți și transmit cele mai calde gânduri colegilor și partenerilor din Iași – municipiu în care a avut loc evenimentul sportiv”, a transmis antrenorul Ovidiu Pănăzan, președinte al Federației Române de Powerlifting.

Pentru sportivii secției de Powerlifting din cadrul CS Unirea Alba Iulia urmează noi competiții. Următoarea provocare este Campionatul Național de Împins din Culcat, M+F, Juniori, Seniori, Masters, la Beiuș, perioada 3-5 noiembrie, la care vor participa 11 sportivi.

De asemenea, câteva zile mai târziu, în perioada 13-20 noiembrie, va avea loc Campionatul Mondial de Powerlifting Seniori, la Viborg, Danemarca. CS Unirea Alba Iulia va participa cu 2 sportivi si un antrenor (Irimie Andrei, Ordean Daniel si Pănăzan Ovidiu – antrenor). Obiectiv – o medalie si o clasare in primele 10 locuri.

Campionatul European de Powerlifting Clasic, juniori si seniori, va fi organizat în perioada 25 noiembrie – 4 decembrie, în Polonia, la Varșovia. Vor participa doi sportivi si doi antrenori de la CS Unirea (Bianca Todorescu și Trif Vlad – sportivi; Pănăzan Ovidiu – antrenor, Ordean Daniel – asistent antrenor).

Ultima competiție din acest an pentru secția de powerlifitng a CS Unirea – dar cu siguranță nu cea din urmă – va fi Campionatul Național pentru Persoane cu Nevoi Speciale, M+F, la Bacău, în perioada 3-4 decembrie, la care vor participa cu 3-4 sportivi paralimpici și special Olympics (antrenor Panazan Ovidiu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *