Unde ne apar ridurile în funcție de vârstă. Ce putem face la 30, 40 sau 50 de ani!

Ridurile reprezintă principalul semn estetic al înaintării în vârstă. Ele pot apărea încă de la 20-25 de ani, și pot fi mai fine sau mai pronunțate în funcție de moștenirea genetică a persoanei și de stilul său de viață, de alimentație, dacă bea alcool, fumează și se expune excesiv la soare. Odată cu trecerea anilor, ridurile încep să apară în diferite zone ale chipului nostru și devin din ce în ce mai pronunțate.

Medicul chirurg estetician Iancu Morad ne explică ce modificări estetice apar când înaintăm în vârstă și ce putem face pentru a le preveni sau a le trata.  

„De când ne naștem, deja a doua zi începem să îmbătrânim. Orice mimică a feței, stilul nostru de viață, ceea ce mâncăm, ce bem, chiar și moștenirea genetică poate contribui la prevenirea sau accelerarea apariției ridurilor. Astfel, fiecare dintre noi îmbătrânește diferit”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Cum prevenim apariția semnelor îmbătrânirii?

„Cel mai ușor și mai puțin costisitor este să prevenim apariția acestor semne ale îmbătrânirii. Să avem un stil de viață echilibrat, să mâncăm sănătos, să ne hidratăm, să nu fumăm, să nu consumăm alcool în exces, să ne odihnim suficient și să avem mare grijă cu expunerea la soare. Să încercăm să evităm pe cât de mult posibil expunerea la soare și să folosim întotdeauna creme cu factor de protecție. Este, de asemenea, important să avem grijă de ten și, cel puțin o dată pe lună sau o dată la două luni, să apelăm la o curățare mai profundă a tenului, la produse sau tratamente care hidratează pielea în profunzime, pentru că întotdeauna pielea intens hidratată va îmbătrâni mai lent”, recomandă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

La ce vârste apar ridurile?

„Primele semne ale îmbătrânirii apar undeva între 25 și 30 de ani. Șanțurile nazolabiale, liniile dintre nări și colțul buzelor, sunt primele care se formează, în acest interval de vârstă. Apoi, după vârsta de 30 – 35 de ani, apar ridurile din jurul ochilor, cunoscute popular sub numele de laba gâștii, accentuate și de miscările musculare ale zâmbetului. Undeva la 40 – 45 de ani începem să pierdem volumul la nivelul pomeților, ceea ce dă aspectul de față obosită, îmbătrânită. După 45 de ani apare excesul de piele la nivelul pleoapelor”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Ridurile de la 20 – 25 de ani. Tratamentul șanțurilor nazolabiale.

„Odată apărute, șanțurile nazolabiale pot fi diminuate considerabil, chiar eliminate, cu ajutorul procedurilor minim invazive pe care le efectuăm la clinica Luxury Aesthetics. Corecția se realizează, de cele mai multe ori, cu substanțe de umplere, cum ar fi acidul hialuronic, colagenul sau cristalele de calciu. Intervenția se realizează fin, rapid, fără durere și timp de recuperare. Obținem astfel un chip vizibuil întinerit, fără aceste linii pronunțate, păstrându-ne, în același timp, naturalețea și expresivitatea”, spune medicul Iancu Morad.

Ridurile de la 30 – 35 de ani. Tratamentul ridurilor din jurul ochilor.

„Ridurile active, sau de expresie, apar la nivelul superior al feței (în jurul ochilor și la nivelul frunții) și sunt tratate cu ajutorul toxinei botulinice, o proteină cu rol de întindere. Cu un ac extrem de fin, substanța este injectată în mușchiul specific care contractă pielea din zona ridată. Tratamentul este extrem de eficient, sigur și durează doar câteva minute. Pe durata tratamentului nu se resimte niciun fel de durere, doar minime senzații de înțepături. Imediat după tratament, pacientul se poate reîntoarce la activitatea sa obișnuită. De regulă, efectele tratamentului cu Botox sunt vizibile în două-trei zile de la tratament. Rezultatele optime se vor observa la cel mult două săptămâni după tratament. După ce mușchii devin relaxați, pacienții observă o piele mai întinsă, fără riduri și un aspect vizibil întinerit”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Ridurile de la 40 – 45 de ani. Cum tratăm pierderea de volum de la nivelul pomeților.

„De la 40 de ani începem să pierdem volumul la nivelul pomeților, ceea ce dă aspectul de față obosită, îmbătrânită. În cazul  caz, cea mai eficientă metodă de tratament este lipofilling-ul. Un tratament inovator ce presupune recoltarea unei cantități mici de grăsime și injectarea acesteia, după refiltrare, în zonele în care este nevoie de un plus de volum (cearcăne, pomeți, bărbie, buze). Procedura presupune doar anestezie locală și este o metodă foarte apreciată în chirurgia estetică, deoarece este cât se poate de naturală, nu lasă cicatrici și nu este nevoie de timp de recuperare”, mai spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Semnele îmbătrânirii după 45 de ani. Excesul de piele la nivelul pleoapelor

„Pielea de la nivelul pleaopelor și cea deasupra ochilor se lasă ori crează pliuri inestetice care duc la un aspect neodihnit al chipului per ansamblu. În aceste condiții, tratamentele de salon clasice nu pot da rezultate și este necesară intervenția dibace a unui medic chirurg priceput. Blefarosplastia, cea mai efectuată intervenție în ultimii doi ani, este o procedură minim-invazivă, rapidă, fără internare sau anestezie general, prin care eliminăm fin pielea în exces și redăm aspectul întinerit al ochilor. Durează 45 de minute, iar recuperarea este de doar câteva zile, nelăsând cicatrici. Ea rezolvă problemele estetice din zona ochilor, fie că vorbim de exces de piele, de aspect obosit al privirii ori de asimetrii. Pacientul se poate întoarce de a doua zi la serviciu. După o săptămână se extrag firele fine, iar perioada de recuperare se încheie. Procedura poate fi efectuată singură, sau în combinație cu intervenția de ridicare a sprâncenelor. Avem o cerere mare și din partea bărbaților pentru acest tip de procedură”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *