MEDALIE de AUR pentru mărșăluitoarea Mihaela Popa la Jocurile Francofoniei

Comunicat de presă

Mihaela Popa (fostă Acatrinei), sportivă legitimată la CS Unirea Alba Iulia și CSM Alba Iulia, a obținut o performanță extraordinară la Jocurile Francofoniei, desfășurate în Kinshasa, Republica Democratică Congo. La proba de 20 de kilometri marș, Mihaela a cucerit medalia de aur, confirmându-și statutul de una dintre cele mai talentate atlete din România.

”Cursa în care Mihaela a dominat cu autoritate a fost previzibilă, având în vedere rezultatele anterioare ale sportivelor prezente la start. Cu toate acestea, în sport și în special în probele de anduranță, pot interveni situații neprevăzute. Cu determinare și pregătire exemplară, Mihaela a reușit să facă față tuturor provocărilor și să obțină o victorie facilă. Această medalie de aur este extrem de importantă pentru Mihaela și pentru delegația României. Ea reprezintă nu doar talentul și munca depusă de sportiva noastră, ci și o recunoaștere a valorii sportive a țării noastre în competițiile internaționale. Performanța obținută de Mihaela Popa aduce un plus de prestigiu și confirmă faptul că România are atleți de elită în diverse discipline sportive”, a transmis Gabriel Avram, antrenorul sportivei.

Sportiva noastră a câștigat cursa cu timpii 1:47:36. Competiția s-a desfășurat în perioada 28 iulie – 4 august, oferind sportivilor oportunitatea de a se întrece într-un cadru internațional și de a promova valorile francofoniei. Jocurile Francofoniei reprezintă un eveniment important în calendarul sportiv mondial, reunind sportivi din țările vorbitoare de limbă franceză.

”Pentru Mihaela Popa, această victorie este rezultatul unei pregătiri intense și a unui efort susținut pe parcursul întregului an. Performanța sa remarcabilă demonstrează că munca și dedicarea pot fi răsplătite cu succes în lumea sportului. Felicitări, Mihaelei Popa, pentru această performanță de excepție! Felicitări antrenorului Gabriel Avram”, a transmis Daniela Moșneag, director CS Unirea Alba Iulia.

Jocurile Francofoniei, singurul eveniment sportiv și cultural internațional, în limba franceză, dedicat tinerilor, manifestare de anvergură în domeniile sportului şi culturii, create la iniţiativa şefilor de stat din Francofonie în anul 1988, sunt organizate sub egida Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) prin Comitetul Internaţional al Jocurilor Francofoniei (care fiinţează ca direcţie în cadrul OIF).

CS Unirea Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *