Contract de 10 milioane lei semnat de Primăria Sebeș pentru creșterea siguranței pacienților în cadrul spitalului municipal

Contract de 10 milioane lei semnat de Primăria Sebeș pentru creșterea siguranței pacienților în cadrul spitalului municipal. Un nou proiect european câștigat cu punctaj maxim

Proiectul cu titlul „Consolidarea infrastructurii medicale în scopul creșterii siguranței pacienților în cadrul Spitalului Municipal Sebeș” a adus orașului o nouă finanțare nerambursabilă din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. După evaluarea tehnico-financiară, proiectul Municipiului Sebeș a obținut punctajul maxim de 100 de puncte.

Prin proiect se dorește consolidarea capacității de gestionare a situației de urgență cauzată de criza sanitară COVID 19, la nivelul Spitalului Municipal Sebeș, prin îmbunătățirea infrastructurii existente și creșterea securității la incendii. Populația va beneficia de servicii medicale de o calitate corespunzătoare, iar personalul medical – tehnic și auxiliar – care deservește spitalul, va avea un mediu de lucru corespunzător și sigur. Se estimează că pe termen mediu și lung va crește capacitatea de reacție a spitalului la orice tip de situație de criză sau pandemie, echipamentele și lucrările propuse prin proiect asigurând punerea la dispoziția pacienților a unei infrastructuri medicale adecvate și de protecție la incendii.

Vor fi finanțate intervențiile la sistemele funcționale ale spitalului. Astfel, instalațiile de fluide medicale vor fi extinse, vor fi realizate instalații electrice precum și instalații de detecție, semnalizare și de alarmare la incendii, de indicare a concentrației de oxigen, în mai multe zone ale spitalului: secțiile de Medicină internă, Chirurgie, Obstetrică-ginecologie și Contagioase, de asemenea secția de Pediatrie și compartimentul Neurologie.

Odată cu execuția lucrărilor de instalații vor fi efectuate lucrări de arhitectură, cum ar fi: reparații la finisaje, demontare tavane existente, montare tavane noi, lucrări de spargere betoane asfaltate, săpături și refacere asfalt, canale/ estacade montare conducte, măști din gips carton etc.

Valoarea totală a investiției este de 9.907.193,93 lei, din care 9.581.117,27 lei cheltuieli eligibile și 326.076,66 lei cheltuieli neeligibile asumate de către Municipiul Sebeș.

„Mulțumesc din nou echipei care a înțeles cât de important este pentru Spitalul Municipal din Sebeș să ofere siguranță pacienților prin sisteme de securitate la incendii, sisteme de detectare, semnalizare, alarmare la incendii, cu acoperire totală, precum și de detectare, semnalizare și de alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă. Am realizat un proiect solid, care a obținut un punctaj maxim, de 100 de puncte, prin care vom îmbunătăți și partea de arhitectură a mai multor secții foarte importante în activitatea spitalului”, a transmis primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *