Adrian Păunescu, omagiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, la 79 de ani de la naștere

COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 20 iulie 2022, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propun publicului o serie de momente dedicate scriitorului Adrian Păunescu, de la a

cărui naștere se împlinesc 79 de ani. Acestea pot fi urmărite online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 11.00.

Recomandări de carte, medalion aniversar, informații despre viața și opera celui considerat de către criticul literar Eugen Simion drept „ultimul mare poet social român”, toate vor fi disponibile pe pagina de Facebook a instituției.

De la ora 12.00, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, va avea loc momentul oficial al depunerii de flori, la bustul autorului, la care vă invităm să participați.

„Poetul stă pe un vulcan în continuă erupție, e aruncat în slavă și absorbit în viscerele de foc – o păpușă în mâinile propriului temperament, care nu suferă decât de prea mult. Prea mult din orice – lipsuri ca și însușiri.(…)Păunescu s-a aruncat asupra poeziei cu dezlănțuirea cu care, de obicei, se dezleagă cuvintele încrucișate. În tren. Numai că el le încrucișează. Are în cap mii de rime, care cer versuri înapoia lor, precum lanțul spânzurătorii gâturi. Un prestidigitator în stare să-ți scoată porumbelul și din piatră seacă, fâlfâind.”, spunea Marin Sorescu despre autorul aniversat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *