Gabriel Pleșa: “Tinerii trebuie să ocupe un loc important în strategia de dezvoltate a municipiului”

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Plesa a postat pe pagina de facebook detaliile întâlnirii pe câte a avut-o astăzi cu un grup de tineri.

“Pentru orice societate, probleme și preocupările tinerilor trebuie sa fie printre prioritatile principale ale autorităților. Chiar dacă nu traversam cele mai favorabile timpuri, atenția noastră continua sa fie captata de acțiunile și inițiativele tinerilor.”

“Am avut, astăzi, o întâlnire cu reprezentanții organizației de tineret ai USR Alba Iulia, pentru a discuta despre evoluția strategiei pentru tineret și integrarea acesteia în cea a Municipiului Alba Iulia. Propunerea a venit din partea acestora, deoarece își doresc o direcție clară de dezvoltare a segmentului de tineret în municipiu.

Am discutat despre faptul că strategia de tineret este încă un concept nou în România, fiind implementată doar în rândul orașelor mari, universitare și acest lucru se poate vedea foarte clar. Anul acesta însă, la nivel național, federațiile, organizațiile și actorii importanți din sectorul de tineret s-au coagulat și au creat o rezoluție a tinerilor. Andreea Cordon, reprezentanta tinerilor din USR Alba Iulia, propune ca și Alba Iulia să dispună de o astfel de strategie, pentru că este un oraș universitar, cu potențial.

Această strategie va fi una cu o perspectivă amplă, pe anii 2021-2040, împărțită pe trei nivele de dezvoltare. În momentul de față se lucrează la partea de creare a profilului tânărului albaiulian și identificarea principalelor nevoi ale acestuia. Roxana Muntean, membră a organizației de tineret a USR Alba Iulia, spune că până în momentul de față au colectat datele cantitative și au creat structura strategiei pentru primul nivel, 2021-2027. Urmează, de asemenea, ca în următoarea perioadă să aibă întâlniri de tip focus-grup cu tinerii albaiulieni.

În corelare cu această strategie, tinerii au venit cu o propunere de buget, specifică pentru sectorul de tineret, urmând ca în perioada următoare să aibă mai multe întâlniri cu ONG-urile și cu actorii relevanți din acest sector.

În urma acestei întâlniri, am constatat că avem niște tineri foarte bine pregătiți, care au experiență de reprezentare a drepturilor elevilor și studenților atât la nivel local, cât și la nivel național, fiind implicați în diverse ONG-uri și structuri de tineret, precum Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România sau Consiliul Tineretului din România.

Am încredere în noua generație, în dorința lor de implicare și le promit că îi vom susține în toate demersurile lor”, a mai scris edilul albaiulian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *