Alexandru Tomescu și Dragoș Ilie au oferit publicului de la Sebeș un concert unic. Sonatele lui Paganini au sunat magic în Biserica Evanghelică

Vineri, 8 iulie 2022, Turneul Internațional Stradivarius dedicat marelui muzician Niccolo Paganini, considerat, pe lângă „cel mai virtuos violonist” și un virtuos la chitară, a poposit în Biserica Evanghelică din Sebeș. Publicul, care parcă nicicând nu a fost mai numeros la un eveniment dedicat muzicii clasice, a savurat programul “PAGANINI MAGIC”, preț de 75 minute, fascinat de cele șase sonate pentru vioară și chitară clasică oferite de violonistul Alexandru Tomescu și de Dragoș Ilie – chitară clasică.

În fiecare an, violonistul Alexandru Tomescu, liderul acestui proiect, duce în toate regiunile țării sunetul celei mai bune muzici, acompaniat de vioara STRADIVARIUS Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național – categoria tezaur, cele mai frumoase povești, mai ales către tineri și copii și, totodată, crede în angajamente pe termen lung, în întâlniri care rezistă timpului și își dezvoltă adevărata valoare, asemeni muzicii. Misiunea sa este „de a promova muzica de calitate”, de a ne conecta la muzică, la emoție, la povești și la fapte bune.

Biserica Evanghelică, locația care a găzduit evenimentul, este cel mai valoros monument al orașului Sebeș. Ansamblul bisericii este alcătuit din monumente de importanță excepțională și ilustrative pentru trecutul orașului, precum biserica evanghelică (sec. XIII-XV), capela Sf. Iacob (sec. XV), Casa Clopotarului (sec. XIV-XVI) și curtina sudică a fortificației bisericii (sec. XIV). Biserica parohială este un monument cu o istorie care o reflectă parțial pe cea a orașului, în alcătuirea sa intrând elemente specifice stilurilor romanic și gotic.

Evenimentul de la Sebeș a fost susținut de Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș. Adresăm alese mulțumiri tuturor celor care susțin acest proiect cultural unic: Turneul Internațional Stradivarius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *