Rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a din județul Alba care au susținut Evaluarea Națională 2022 (înainte de contestații)

Inspectoratul Școlar Județean Alba a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea iunie 2022. 

Situația statistică arată că dintre cei 2463 de candidați prezenți la ambele probe,2065 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 84%  Dintre aceștia, 3 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Rata de participare a fost de 2463 candidați prezenți (95,87%), dintr-un total de 2569 elevi înscriși.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 2196 de  candidați (89%) din totalul celor 2470 care au susținut proba, iar 15 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 1930 de candidați au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 57 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La proba de limba și literatura maternă, 16 candidați (din 17 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5. 

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și vineri, 24 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate în 30 iunie.

În acest context, precizăm că rezultatele elevilor au fost publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Biroul de presă al ISJ Alba

Purtător de cuvânt,

Insp. Gabriela Gâlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *