1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită în structurile de protecţie a copilului din judeţul Alba

1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi bucurii copiilor, este ziua în care conştientizăm că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.

Ziua Copilului este sărbătorită și anul acesta în toate centrele de tip rezidențial aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, datorită personalului care, în fiecare zi încearcă să creeze atmosfera unei familii pentru ca acești copii să se simtă iubiți, ocrotiți și fericiți.

Evenimentele au luat startul încă din prima zi a acestei săptămâni, astfel că la Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Arnsberg” Alba Iulia, din dorința de a aduce un moment de bucurie și culoare în sufletele copiilor beneficiari ai serviciilor de specialitate oferite în cadrul centrului, s-a sărbătorit, împreună cu părinții și angajații, copilăria cu frumusețea, inocența și bucuria ei. Atât copiii, cât și părinții au participat la jocurile distractive, au desenat și au fost desenați pe fețe (face paiting), au făcut baloane de săpun, au desenat, s-au bucurat de prezența clown-ului și au făcut exerciții de recuperare în ritm de dans cu acesta.

Evenimentul s-a încheiat prin oferirea a 100 de pachete de dulciuri dăruite de Asociația ”HELLENE”Alba Iulia, prin grija și bunăvoința doamnei Ileana Nicoleta Panait.

De ziua lor, copiii/tinerii ocrotiți în centrele rezidențiale vor participa la evenimentele organizate de comunitățile locale, vor merge în excursiile organizate de unitățile de învățământ  sau vor merge la picnicuri unde vor lua parte la diverse concursuri și întreceri sportive, vor cânta și vor dansa, iar ”acasă”, în centrele rezidențiale, vor fi așteptați cu o masă festivă.

1 Iunie este ziua în care ne amintim cu toţii de momentele plăcute ale copilăriei noastre. De ziua lor, copiii merită o atenție deosebită, pentru a ști că au anumite drepturi, că sunt importanți și ar trebui să-şi amintească despre copilărie ca despre  o etapă frumoasă şi plină de bucurii din viaţă.  Din păcate, sunt copii care încă trebuie să lupte pentru dragostea care înseamnă atât de mult, tocmai pentru că le lipseşte. Lipsirea unui copil de îngrijirea familiei trebuie să fie privită ca o măsură la care să se recurgă în ultimă instanţă şi, ori de ce câte ori este posibil, o măsură temporară şi cât mai scurtă cu putinţă. Aceşti copii au nevoie doar de o şansă pentru a-şi demonstra valoarea şi capacitatea lor. De aceea, societatea este datoare şi trebuie să acorde atenţie şi  sprijin tuturor copiilor, indiferent de etnie, vârstă, sex, rasă, pentru că toţi au nevoie de dragoste şi înţelegere.

Conducerea DGASPC Alba doreşte tuturor copiilor: bucurii, multă sănătate, fericire şi le urează de ziua lor şi pentru toate zilele care urmează: LA MULȚI ANI!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *