Adrian Naidin: „Pân’ la rai…”. Concert extraordinar dedicat Festivalului „Lucian Blaga” de la Sebeș

„Muzica este o aspirație către mântuire, o cerere de iertare a omului față de Dumnezeu și față de copacul tăiat pentru a fi transformat în instrument muzical. Nu există muzică fără iubire și nu există iubire fără iertare. Sunt sunete pe care nu le pot exprima prin violoncel, pian sau orice alt instrument. Cel mai mare artist este natura, dar deasupra ei este Dumnezeu. Apoi vin oamenii. Noi, artiștii, suntem niște intermediari între teluric și celest” (Adrian Naidin).

Artistul Adrian Naidin va concerta sâmbătă, 14 mai 2022, pe scena în aer liber din Parcul Tineretului din Sebeș, cu prilejul celei de-a patruzeci și doua ediții a Festivalului Internațional „Lucian Blaga”. Conceptul inedit al acestui spectacol este regizat de Florin Coșuleț, pentru a contura atmosfera unică din drama blagiană „Avram Iancu”, dar și pentru a aduce un omagiu poeziei românești.

Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduță”, la clasa prof. Gabriela Todor, care a avut un rol uriaș și decisiv în formarea lui ca violoncelist și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Secția Violoncel și Muzică de Cameră. S-a perfecționat, ulterior, cu cel supranumit „Paganini al violoncelului”, Mischa Maisky. A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 și 2003 a colaborat cu Teatrul Național București pentru muzica de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Naționale Radio din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *