150 de polițiști vor fi în acțiune de minivacanță

Peste 150 de polițiști vor asigura, zilnic, un climat de ordine, liniște și siguranță publică în această minivacanță, astfel încât, să nu fie înregistrate evenimente negative. Polițiștii recomandă celor care vor alege să se îndrepte spre stațiunile turistice să fie prudenți în trafic.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, a luat măsuri suplimentare, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică pe perioada minivacanței prilejuită de Mica Unire.

Astfel, în perioada 24 – 26 ianuarie 2020, peste 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acționa zilnic și vor intensifica acţiunile în vederea prevenirii evenimentelor negative. Totodată echipaje de poliţie rutieră vor fi prezente în locurile aglomerate, în zonele turistice dar şi pe principalele artere rutiere ale judeţului, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi fluidizarea traficului.

Pentru desfășurarea activităților de menținere a ordinii și liniștii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere negative și asigurare a fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi zilnic, peste 70 de autospeciale și 12 aparate radar. 

Conducătorilor auto le recomandăm

  • Înainte de a pleca la drum, să verifice starea tehnică a autovehiculului şi să se intereseze în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgă!
  • Să adapteze, permanent, viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!
  • Să evite efectuarea de depăşiri riscante!
  • Să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiţi!
  • Să conducă cu multă atenție şi răbdare şi să nu uite de politeţea rutieră!

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, le recomandăm cetățenilor:

  • Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!
  • Nu răspundeţi cu violenţă la provocări, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112!
  • Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi !
  • Dacă plecați de acasă, evitați să anunțați acest lucru prin postări pe site-uri de socializare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *