ACȚIUNI DE VOLUNTARIAT ȘI DE EDUCAȚIE ECOLOGICĂ LA SEBEȘ. AU PARTICIPAT 2000 DE ELEVI ȘI CADRE DIDACTICE

La Sebeș, s-a desfășurat prima zi a acțiunii de ecologizare având ca scop un oraș mai curat, dar și dezvoltarea spiritului de voluntariat în rândul celor mai tineri cetățeni. Au participat circa 2000 de elevi și cadre didactice din toate instituțiile de învățământ locale, precum și voluntari din serviciile publice subordonate primarului Municipiului Sebeș. În semn de mulțumire, în toate școlile din municipiu au fost trimise ghivece cu flori care vor fi îngrijite de fiecare clasă, dulciuri, apă, diplome de participare. Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a organizat activități de educație ecologică dedicate claselor primare, la care au participat aproape 200 de copii.

Voluntarii au intervenit în cartierele Mihail Kogălniceanu, Aleea Parc, Aleea Lac, Lucian Blaga și Valea Frumoasei, în parcurile din oraș – Parcul Primăriei, Parcul Tineretului, Parcul „Mihai Eminescu” și Parcul Arini, în zona centrală a orașului și pe străzile din proximitate, precum și în zona străzii Alunului. Nu au fost uitate nici localitățile aparținătoare: Petrești, Lancrăm și Răhău.

Unitățile de învățământ participante au fost: Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, Școala Gimnazială Nr. 2, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Tehnologic, Liceul German, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” și Școala Gimnazială Petrești. Li s-au alăturat și voluntari din cadrul primăriei și instituţiilor subordonate: Direcția Generală de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga”, Căminul de Persoane Vârstnice, Serviciul Public de Administrare a Patrimoniului și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Primăria Municipiului Sebeș, SC Green Days și SC RER VEST SA au asigurat sacii de colectare a deșeurilor și echipamentele de protecție. Transportul deșeurilor rezultate a fost asigurat de S.P.A.P. Sebeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *