132 de persoane infectate în focarul de la Galda de Jos. Trei medici au fost delegaţi pentru ajutor

          În urma efectuării analizelor de laborator de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică Alba, la nivelul Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi  Galda de Jos, aflat în structura  Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, numărul persoanelor depistate pozitiv a crescut.

            Astăzi, 10 octombrie 2020,  bilanțul infectărilor la centrul rezidențial din Galda de Jos se ridică la un număr de 103 beneficiari și 29 de angajați, din 180 de persoane adulte cu dizabilități, respectiv 170 de persoane salariate.

            Precizăm faptul că, DGASPC Alba a dispus o serie de măsuri începând cu luna martie,  în toate centrele rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități și copii aflate în structura sa, conform planurilor de măsuri de continuitate a activității, avizate  de Direcția de Sănătate Publică Alba.

            Personalul este dotat cu echipamente de protecție individuale complete (măști, mănuși, botoși, capeline, pelerine de unică folosință, halate, combinezoane), sunt stocuri suficiente de dezinfectanți și biocide, sunt achiziționate lămpi UV pentru dezinfectarea completă a aerului și a suprafețelor din încăperi,  s-au făcut dezinfecții constant, s-a limitat interacțiunea beneficiarilor.

             Zilnic s-a efectuat triajul epidemiologic atât pentru angajați, cât și pentru beneficiari, respectiv măsurarea temperaturii și consemnarea acesteia într-un registru special. De asemenea, toți angajații din centrele rezidențiale ale DGASPC Alba sunt testați bilunar, conform programării făcute de DSP Alba și recomandărilor INSP.

            În urma situației de la centrul din Galda de Jos, DGASPC Alba a decis delegarea unui număr de 3 medici, care împreună cu medicul centrului și asistentele medicale să asigure monitorizarea permanentă a stării de sănătate a beneficiarilor. Ținând cont de patologia persoanelor ocrotite în cadrul acestuia, personalul de specialitate este în legătură permanentă cu un medic infecționist și medicul de familie, în vederea stabilirii schemei de tratament adaptată fiecărui beneficiar, conform simptomelor.

            În funcție de evoluție, beneficiarii care dezvoltă forme medii de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 vor fi transferați la Spitalul Municipal Aiud, Secția Psihiatrie, unde vor beneficia de tratamentul specific.

            Pacienții care dezvoltă forme grave de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 vor fi transferați la Secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba, unde vor beneficia de asistența medicală specifică.

            Personalul medical din cadrul CRRN Galda de Jos, va pune la dispoziția echipajelor care transferă beneficiarii în unități sanitare, medicația specifică fiecărei patologii și schema de administrare a tratamentului.

            Precizăm că, activitatea nu a fost întreruptă în  centrele rezidențiale pentru copii și persoane adulte cu dizabilități aflate în structura instituției și au fost luate toate măsurile necesare  de prevenire și minimizare a contactării și răspândirii infectării cu virusul COVID-19.

                                                          Director general

                                                                               Frăcea Valentin-Ioan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *