Mihnea Costachi din nou pe podium. După 6 ani l-a învins pe Michael Adams, la Bunratty Open

Maestrul internaţional Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) şi-a demonstrat din nou abilităţile în concursurile cu timp redus de gândire, ocupând un excelent loc 2 la Bunratty Open, un tradiţional concurs irlandez de blitz, care în acest an s-a desfăşurat online pe site-ul chess.com datorită pandemiei Covid-19.

Turneul a reunit la start 66 de jucători din 11 ţări, printre aceştia 6 mari maeştri internaţionali şi numeroşi alţi deţinători de titluri internaţionale.

În cele 9 partide disputate, Mihnea a reuşit să obţină 6 victorii şi 2 remize, pierzând o singură partidă, în runda a 4-a împotriva marelui maestru Bogdan Lalici. Victoria decisivă, care i-a adus clasarea pe podium, a fost cea din ultima rundă împotriva marelui maestru Michael Adams, in prezent numărul 39 mondial cu un rating 2698, dar care are în palmares 3 calificări în semifinalele Turneelor Candidaţilor la titlul mondial, cea mai bună clasare a sa în topul mondial fiind locul 4 de mai multe ori în perioada 2000-2002.

Turneul a fost câştigat de maestrul internaţional Sam Collins (Irlanda), care a reuşit să se salveze cu remiză în partida cu Mihnea, tânărul albaiulian dominând clar jocul şi fiind la un pas de victorie.

Iată clasamentul final: 1.Sam Collins (Irlanda) 8p, 2-3.Mihnea Costachi (România), Mark Heindenfeld (Irlanda) 7p, 4-6.Michael Adams (Anglia), Thomas Rendle (Anglia), David Houston (Irlanda de Nord) 6,5p, 7-13.Gawain Jones (Anglia), Codruţ Florescu (România), Keith Arkell (Anglia), Tarun Kanyamarala, Tom O’Gorman, Trisha Kanyamarala şi Adam Collins (toţi din Irlanda) 6,5p etc (66 jucători)

Mihnea nu este la prima performanţă la Bunratty Open. În urmă cu 6 ani, când nu împlinise înca 16 ani, albaiulianul ajungea în semifinalele turneului, fiind eliminat de fostul challenger la titlul mondial Nigel Short. De asemenea în ediţia din 2021, desfăşurată tot online, Mihnea a avut o evoluţie excelentă, terminând pe locul 4 după marii maeştri David Howell, Gawain Jones şi Peter Svidler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *