„Cartea” adevăratul prieten al copiilor din cadrul proiectului „Prin educație spre vocație!”

Comunicat de presă

În săptămâna 14-17 februarie 2022 în cadrul proiectului Prin educație spre vocație!, proiect care se desfășoară în școlile/centrele de zi pentru copii: „Mihai Eminescu” Ighiu cu structurile Șard și Țelna, „Ioan de Hunedoara” Sântimbru Sat și Sântimbru Fabrică, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, „Singidava” Cugir, „Demetriu Radu” Rădești, Școala Gimnazială Berghin, Școala cu clasele I-VIII Miraslău, „Axente Sever” Aiud, Centrul de zi pentru copii „Cuvioasa Parascheva” Alba Iulia și Centrul educational de zi „Sf.Nicolae” Alba Iulia, s-au desfășurat activități educative care au avut în centru „Cartea” și importanța acesteia în dezvoltarea copiilor. În acest sens în toate aceste școli/centre în această săptămână cadrele didactice au organizat vizite la bibliotecile din localitate, concursuri de citit și povestit, jocuri de rol, toate acestea având ca scop dezvoltarea comunicării, cultivarea exprimării coerente, expresive, fluente, formare de care va depinde locul copilului și omului de mai târziu în societate.

„Având în vedere că trăim în era digitalizării de-a lungul anilor cartea în formă fizică a început să piardă teren în fața gadgeturilor astfel încât generațiile actuale de copii înțeleg sau cunosc foarte puțin cât de important este să ți o carte în mână, să răsfoiești paginile cu nerăbdare să ajungi să descoperi deznodământul unei povești, mai mult de atât, foarte mulți copii nu știu cum arată o Bibliotecă și cum pot să aibă acces într-una. Ne-am dorit ca în această perioadă copiii să cunoască și alte alternative de aflat lucruri, de descoperit povești în afară de gadgeturi”-a declarat managerul de proiect Daniela Truța.

Proiectul „Educație spre vocație” este implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iullia” în parteneriat cu  Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschool Norvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului este Creșterea gradului de incluziune socială și menținerea în sistemul de educaţie a 645 de elevi în situații de risc din regiunile Centru si Nord–Vest prin crearea de activități de tipul „Școală după școală”. Operator de program fiind Fondul Român de Dezvoltare Socială. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni și are o valoare totală de 524.499 lei din care 708.073 este contribuție privată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *