Expoziția aniversară “145 de ani de Cruce Roșie în România”, deschisă oficial la Alba Iulia

Ieri la ora 11, preşedintele Filialei de Cruce Roşie a jud. Alba, dl. Gheorghe Ştef, şi directorul organizaţiei, dl. Adrian Ionel Duşa, au prezentat expoziţia fotografică aniversară “145 de ani de Cruce Roşie în România”.

La eveniment au participat, alături de angajaţi şi voluntari ai Crucii Roşii, şi reprezentanţi ai instituţiilor publice partenere, precum şi reprezentanţi ai Districtului Lions 124 România, cărora le adresăm sincere mulţumiri pentru că au dat curs invitaţiei noastre de a face o scurtă incursiune în istoria atât de bogată şi frumoasă a Crucii Roşii Române.

Astfel, am rememorat împreună momente de răscruce din istoria ţării noastre, în care curajul şi solidaritatea voluntarilor organizaţiei au adus alinare sutelor de mii de persoane aflate în suferinţă; Războiul de Independenţă, Războaiele Balcanice, Primul şi Al Doilea Război Mondial, epidemia de holeră şi cea de tifos exantematic, cutremurele din 1940 şi 1977 sau actuala pandemie de coronavirus sunt doar câteva dintre situaţiile de criză ilustrate de expoziţie, în care Crucea Roşie a mobilizat însemnate resurse umane şi materiale pentru asistarea persoanelor vulnerabile.

De asemenea, au fost trecute în revistă şi acţiunile de promovare a sănătăţii şi creştere a capacităţii de intervenţie în situaţii de criză desfăşurate de Crucea Roşie pe timp de pace, participanţii la eveniment fiind purtaţi pe urmele concursului “Sanitarii pricepuţi” sau al cursului de “Infirmieră” (soră voluntară de Cruce Roşie), organizate de Crucea Roşie în mod continuu în România încă din anul 1962 şi respectiv 1877; campaniile de educaţie pentru sănătate, cursurile de pregătire pentru intervenţia în situaţii de dezastre, cursurile de Prim ajutor, serviciile medicale şi sociale ale Crucii Roşii sunt de asemenea ilustrate prin imagini din arhiva organizaţiei.

Toţi cei care doresc să vizioneze exponatele amplasate în faţa Muzeului Unirii din Alba Iulia o pot face până în data de 15 decembrie 2021, publicul având acces liber în zona expoziţiei.

„Crucea Roşie, nădejdea tuturor în timp de pace, ca şi în război, nu trebuie să piară. Cu toţii, de la mic la mare, să o sprijinim cu evlavie, cu însufleţire, cu nesfârşită dragoste”. (Regina Maria)

DIRECTOR

Adrian Ionel Duşa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *