Noi investiții la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

COMUNICAT DE PRESĂ

De câțiva ani buni, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba s-au făcut serioase investiții în procesul de modernizare al clădiri, atât la exterior cât și la interior. Rând pe rând au fost modernizate și igienizate spațiile interioare, au fost reparate căile de acces, s-au executat lucrări de reabilitare și zugrăveli interioare și exterioare, s-au reamenajat și modernizat spațiile destinate grupului sanitar, a fost regândit și reamenajat spațiul curții interioare și nu în ultimul rând a fost introdus un sistem modern de iluminat curtea, au fost achiziționate și montate geamuri și uși termopan, pardoseli în spațiile ce necesitau acest lucru și mobilier nou pentru un acces facil la fondul de carte. Toate aceste lucrări au fost realizate pentru a crea un spațiu adecvat obiectului de activitate al instituției, pentru ca bibliotecarii să poată oferi servicii de cea mai bună calitate și pentru ca iubitorii de lectură să se bucure de un spaţiu cald și primitor atunci când trec pragul bibliotecii.

„Anul acesta au continuat la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, investițile în procesul de modernizare al clădirii. Chiar în această perioadă se execută lucrări de reparații la acoperișul clădirii, motiv pentru care ne cerem scuze pentru disconfortul creat cititorilor noștri, dat totodată ne bucurăm că vom avea o clădire ce poate primi în siguranță și confort utilizatorii serviciilor de bibliotecăa declarant Silvan Stâncel, managerul bibliotecii.

Proiectul de reparare a acoperișului Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba este finanțat în totalitate cu fonduri primite de la Consiliul Judeţean Alba. Lucrările vor fi terminate până cel târziu la finalul anului 2021, astfel încât noul an să înceapă sub aspicii foarte bune. Valoarea proiectului este de 203684,02 lei (fără TVA).

Pe toată perioada lucrărilor, activitatea bibliotecii se va desfășura după programul normal, cititorii putând să vină în continuare să împrumute cărţi, între orele 9:00 și 17:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *