Grupul Skepsis va participa la Festivalul Internațional de Teatru AMAFEST de la Stuttgart

În perioada 30.09.2021 – 04.10.2021, Grupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia participând la cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru AMAFEST organizat la Stuttgart, Germania!

Evenimentul este organizat de Teatrul THAG (Stuttgart), sub deviza „Trăiește-ți visul!” și reunește în acest an participanți din Croația, Cehia, Estonia, Germania, Ungaria, Israel, Italia, România, Rusia și S.U.A.

Participarea grupului Skepsis este cu atât mai importantă cu cât anul acesta organizatorii au desemnat României statutul de invitat de onoare, în cadrul programului fiind dedicată o seară prezentării culturii și istoriei țării noastre, în colaborare cu Institutul Cultural Român.

Compania de teatru Skepsis va reprezenta Alba Iulia și teatrul românesc cu spectacolul „Guturaiul Oniric”, inspirat de o piesă într-un singur act semnată de Eugen Ionescu, în interpretarea lui Viorel Cioflică și a Coraliei Crăciun..

 „Trăim vremuri deosebit de incitante pentru cei care iubesc absurdul. Comunicarea se virtualizează, cuvintele își pierd sensul, ne e teamă de apropiere, ne ferim de contact, ne suspectăm reciproc și așteptăm tensionați să se întâmple ceva sau să ne elibereze cineva. Am ales acest spectacol pentru a atrage atenția asupra unui pericol care crește și pe care îl hrănim zi de zi prin comportamentele și atitudinile noastre: frica și nevoia irațională de siguranță ne conduc încet și sigur spre dezumanizare.” – Viorel Cioflică (Coordonator, Grupul Skepsis)

Programul festivalului este divers, evenimentul având un pronunțat caracter artistic și intercultural, cu spectacole de teatru, discuții, ateliere de formare și activități cu rol de familiarizare a participanților cu istoria și cultura locală, toate desfășurate sub crezul cel mai bine exprimat de dl. Gustav Frank, regizor al Teatrului THAG: „În comunitatea teatrului, nu există străini, doar prieteni pe care încă nu i-ai cunoscut!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *