460 de unităţi de învăţământ în scenariul verde. Sâncel şi Ohaba, în scenariul 2

  • Comunicat de presă

Inspectoratul Școlar Județean Alba monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice.

În săptămâna 27 septembrie- 1 octombrie 2021, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ, 460 de unități de învățământ vor funcționa în scenariul 1.  Unitățile de învățământ din localitățile Sâncel și Ohaba vor funcționa în Scenariul 2. Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 5.196/1756/03.09.2021, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

 Conform aceluiași ordin, alin (6) Prin excepție de la prevederile alin (1), elevii claselor VII- XII/XIII, vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare precum și elevii care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 14 zile de la data testului pozitiv, pot continua cursurile cu prezența fizică.

La nivelul județului Alba, de la începutul acestui an școlar, un număr de 70 elevi au fost testați pozitiv, cursurile cu prezență fizică fiind suspendate, conform art.6 din ordinul comun al ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 5.196/1756/03.09.2021, în 55 clase din unitățile de învățământ:

– G.P.N. 13 Alba Iulia, GPP 2 Alba Iulia, GPP 11 Alba Iulia, GPP Dumbrava Minunată Alba Iulia Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, Colegiul Tehnic Apulum Alba Iulia, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, Liceul de Arte Alba Iulia, Seminarul Teologic Ortodox Alba Iulia, Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos, Școala Gimnazială Pianu de Sus, Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, Grădinița cu Program Prelungit Aiud,  Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, Liceul tehnologic Aiud, Colegiul Național „B. Gabor” Aiud, Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mures, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Blaj-Tiur, Colegiul Național „I.M. Clain” Blaj, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Liceul Teologic Greco-Catolic „Sf. Vasile cel Mare” Blaj, Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir, Liceul Tehnologic „I.D. Lăzărescu” Cugir,  Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeș, Liceul Tehnologic Sebeș, Liceul German Sebeș. În rândul angajaților din sistemul de învățământ din județul Alba, 16 persoane au fost testate pozitiv.

Potrivit ordinului comun, ME/MS, elevii din clasele cu activitatea suspendată pot reveni la școală în următoarele condiții:

Alin (4)Cursurile pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care se testează și rezultatul este negativ.

Alin (5)Testarea elevilor se realizează în a 8- a zi de la data confirmării cazului pozitiv de către cadrul medical din unitatea de învățământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul DSPJ/DSPMB. Până la efectuarea testului, elevii continuă activitatea didactică în regim online. Elevii care nu se prezintă la testare reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.

Data de referință pentru aceste informații este 24 septembrie 2021, ora 12.00.

Biroul de presă al ISJ Alba

Purtător de cuvânt,

Insp. Gabriela  Anamaria Gâlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *