Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” – Alba Iulia este în aceste zile capitala folkului românesc

Alba Iulia este în aceste zile capitala muzicii folk, găzduind o nouă ediție a Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Evenimentul, unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică folk din România, a debutat, sâmbătă, în program fiind incluse recitaluri, lansări de carte și de discuri, dar și întâlniri ale publicului cu artiștii. Festivalul se desfășoară cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, iar intrarea este liberă.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a debutat, sâmbătă, cu o „Cafea cu Folk”, în cadrul căreia publicul s-a întâlnit cu o parte dintre interpreții invitați în festival. Folkistul Vali Șerban, inițiatorul festivalului și Sorin Minghiat au vorbit despre Doru Stănculescu, într-un moment emoționant în memoria cantautorului. Festivalul a continuat, sâmbătă seara, în Piața Cetății cu recitaluri susținute de Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Dinu Olărașu, Florin Săsărman, Sorin Minghiat.

Duminică, Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” începe cu o nouă „Cafea cu folk”, fiind programate lansarea discului vinyl „Accent 40 – Cascadorii Anxietății” și lansarea cărții „Chitaristul” – Paul Prisada. Seara, pe scena festivalului vor urca Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Zoia Alecu, Vali Șerban și „Școala de Folk”.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” se desfășoară în acest an într-o locație nouă – Piața Cetății din Alba Iulia. Este o locație care ne permite să respectăm măsurile impuse de pandemie, dar mai ales un spațiu care deschide festivalul către un public tot mai mare. Respectăm cu strictețe măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2 și mulțumim spectatorilor care au înțeles că aceste măsuri sunt pentru siguranța lor și a artiștilor. Vă invităm cu drag la „Ziua de Mâine”, la Alba Iulia, locul unde folkul românesc s-a mutat cu întreg bagajul de muzică bună”,  a spus managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” se desfășoară sâmbătă și duminică, 25 – 26 septembrie, în Piața Cetății din Alba Iulia. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Festivalul este organizat cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, iar intrarea este liberă. Accesul în perimetrul de eveniment va fi deschis cu o oră înainte, astfel încât să se intre pe rând, respectând distanțarea fizică. La intrarea în zona de concert, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor cu temperatura măsurată mai mare de 37,5°C. Pe toată perioada concertelor, în perimetrul de eveniment, fiecare participant va trebui să poarte mască de protecție, în mod corespunzător. De asemenea, intrările în spațiul de eveniment vor fi dotate cu stații de dezinfectare pentru mâini, iar spectatorii vor fi obligați să se dezinfecteze în momentul accesului în spațiul respectiv. În spațiul de eveniment, poziționarea scaunelor destinate publicului nu vor suferi modificări, pentru a asigura distanțarea fizică de siguranță și se vor respecta culoarele de acces și ieșire, acestea fiind marcate în mod corespunzător.

Organizatorii recomandă publicului să participe la eveniment în mod organizat, prin acces în perimetrul de eveniment și cu respectarea măsurilor organizatorice și să NU aleagă participarea la eveniment indirect, cu scopul evitării măsurilor sanitare, în afara perimetrului.     

PROGRAMUL Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”

Duminică, 26 septembrie 2021

ora 11:00 – Cafeaua cu Folk la FRAMM’S

Lansare disc vinyl “Accent 40 – Cascadorii Anxietății” și cartea “Chitaristul” – PAUL PRISADA

ora 18:00 – Spectacol extraordinar

MIRCEA BANICIU

DUCU BERTZI

ZOIA ALECU

VALI ȘERBAN și ,,Școala de Folk”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *